Dijous, 26 gener 2023
Dijous, 26 gener 2023
IniciOpinióUna invitació col·lectiva

Una invitació col·lectiva

àlvaro solà opinió invitació col·lectiva
Àlvaro Solà

Estic profundament indignat, perquè veig que, els nostres governs, retallen abusivament la qualitat de vida de les persones amb risc d’exclusió. ¿En quina societat visc on qui té ganes d’ajudar als altres es troba amb trabes de tota mena? En quina societat visc on la integració, encara avui, es un desig de futur i no una realitat? En quina societat visc on ser pobre és una situació que ens provoca indiferència? En quina societat visc que permetem que els nostres infants s’eduquin en autèntics barrancons? En quina societat visc on la violència de gènere és una manera d’estimar?

A Catalunya viuen 1,8 milions de persones en situació de pobresa. Potser,seria bo, ens hauriem de preguntar que podem fer i si ens ho proposem aquestes persones poden tenir una vida digna. Només ens cal aturar-nos i no tenir por. Les persones necessitem uns mínims per viure, i aquest dret és irrenunciable. Revertir la situació de vulnerabilitat d’aquelles famílies sense ingressos -actualment n’hi ha més de 70.000 a Catalunya– ha de constituir la nostra prioritat, així com garantir la igualtat d’oportunitats.

anunci guies d'arrel

La fractura social, que suposa excloure desenes de milers de persones i famílies no pot donar lloc a la inacció. Soc conscient de l’atemptat a la dignitat de les persones que això representa, i per aquest motiu, no pas d’altres, em resigno a considerar la pobresa i l’exclusió social com un fet natural de la societat catalana, de la qual, en formo part.

Els països més justos i pròspers són els que més s’esforcen perquè els qui es troben en situació o risc d’exclusió puguin sortir-ne. No podem oblidar-ho i hem de prendre consciència. Des d’aqui, em permetreu, que m’ajudeu, us convido, a crear una societat econòmicament equilibrada; socialment justa i igualitària; ètica, solidària, fraternal i ecològicament sostenible. Una societat on el respecte, la llibertat i la democràcia siguin els valors predominants. I en un món cada vegada més homogeni en el repartiment de les riqueses. Moltes gràcies.

Banner 300x250px EnBucle3

ÀLVARO SOLÀ PÉREZ Jove Actiu

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Àlvaro Solà
Àlvaro Solà
Jove tarragoní actiu amb ganes de canviar el món

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content