Més d’un miler de persones reten homenatge a Francesc Martínez de Foix

L’acte ha comptat amb la participació del president Carles Puigdemont

miler persones homenatge francesc martínez de foix
L’acte s’ha realitzat a l’edifici de l’INEFC de Barcelona // Foto: Special Olympics Catalunya

Més d’un miler de persones entre familiars, amics i amigues, companys i representants del sector de la discapacitat, l’esport, el cooperativisme i la política, han assistit avui a l’acte d’homenatge a Francesc Martínez de Foix, un dels majors referents del sector de la discapacitat intel·lectual del país, el qual va morir el 17 de juliol als 63 anys.

L’acte, organitzat de manera conjunta per Special Olympics Catalunya i Espanya, Federació ACELL, Grup Cooperatiu TEB, Dincat-Plena inclusió, DKV Integralia, Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i Xarxa Ambiental, ha tingut lloc a l’edifici INEFC Barcelona.

BANER_300X250

L’homenatge ha comptat entre d’altres personalitats amb la participació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha destacat el gran llegat de Francesc Martínez de Foix i la necessitat de continuar-ho conjuntament Administracions Públiques i teixit social per “fer un país millor”. Ha reivindicat la seva “força, coratge, honestedat i insistència” i que “mai es va rendir” per canviar les injustícies socials. Per la seva banda, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa ha posat en valor el seu rol “emprenedor”, liderant projectes sempre “cooperativament i democràticament”.

Gerard Figueras, secretari general de l’Esport ha afirmat que “amb ell compartíem que, si algun dia tenim un país de debò, les persones han de tenir les mateixes oportunitat de fer esport”. Laia Ortiz, tinenta d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, ha recordat que “va fer ciutat”, impulsant iniciatives de proximitat, inclusives i cooperatives.

L’acte, que ha repassat les principals contribucions de Martinez de Foix en tres àmbits: drets i família, treball i cooperativisme i foment de l’esport, ha comptat també amb emotives actuacions dels artistes Tortell Poltrona, Toni Albà, Quique Malabares i Txell Sust, així com de l’equip de TEBVist, televisió online feta per persones amb discapacitat intel·lectual impulsada pel mateix Francesc Martínez de Foix. Ha estat conduït pel periodista esportiu de TV3 Bernat Soler amb la col·laboració dels periodistes Pitu Abril, Josep Maria Soro i l’actriu Marta Bayarri.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*