Cultura presenta tres accions per difondre socialment la Llengua de Signes Catalana

FESOCA assessora en la creació d'una làmina amb fórmules de presentació i salutació

llengua de signes
Llengua de signes // Foto: Imatge cedida per gencat

La setmana passada la Direcció General de Política del Departament de Cultura va presentar una làmina que conté 19 paraules i expressions amb les fórmules de presentació i salutació de la Llengua de Signes Catalana (LSC).

Confeccionada amb l’assessorament de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), aquesta va ser la primera d’una sèrie de làmines que es presentaran durant aquest any i el proper per difondre i incrementar la sensibilitat social vers la LSC com a patrimoni lingüístic de Catalunya i com a llengua pròpia de les persones sordes i sordcegues catalanes.

BANER_300X250

Aquesta i les properes il·lustracions es faran arribar als centres d’atenció ciutadana de la Generalitat, als centres del Consorci per a la Normalització Lingüística, i als centres de salut i atenció primària. També es distribuirà entre els estudiosos, usuaris de la LSC i a les entitats de persones sordes de Catalunya.

Com a novetat també es va informar de l’elaboració d’un projecte que quan estigui acabat serà el primer recull lèxic en la Llengua de Signes Catalana accessible a la xarxa, que inclourà entre 1.000 i 1.200 paraules i expressions bàsiques a través de seqüències filmades i fotogràfiques. Aquesta nova eina pretén convertir-se en una referència bàsica per als usuaris i també en una eina didàctica per l’aprenentatge. Finalment la sessió va oferir un petit tastet dels treballs d’elaboració del corpus de la Llengua de Signes Catalana, que duu a terme la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*