Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciDiscapacitatCubelles, primer municipi en garantir el vot secret i accessible de les...

Cubelles, primer municipi en garantir el vot secret i accessible de les persones cegues a unes municipals

kit votacions cubelles dret vot persones cegues municipals
Kit de votacions que es farà servir a les properes eleccions municipals // Foto: Ajuntament de Cubelles

Cubelles es convertirà en el primer municipi de Catalunya i l’Estat en garantir el vot secret i accessible en unes eleccions locals a les persones cegues o amb deficiència visual severa. L’’Ajuntament de Cubelles ha aprovat una moció en aquest sentit que tenia el suport, a més, de l’Associació de Minusvàlids de Cubelles (AMICU) i l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC).

Així el consistori s’encarregarà de confegir un kit específic similar al que ja s’utilitza a la resta de comicis però que no està habilitat per a les municipals, que serà distribuït entre totes aquelles persones invidents que s’adhereixin a la iniciativa. Els interessats hauran de sol·licitar-lo

entre el 2 d’abril i el 9 de maig i, a continuació, s’encarregaran els kits amb forma de maletins que incorporaran les paperetes dels partits, cadascuna dins d’un sobre escrit en braille, i un sobre normal buit on els votants introduiran la papereta escollida, de manera que sigui impossible saber quina ha estat la seleccionada.

banner flyer interpersonas

El dia de les eleccions, un cop s’identifiquin, un voluntari d’AMICU o de l’Ajuntament li proporcionarà el maletí perquè procedeixi a la tria del vot ja sigui a casa seva i tornant amb la butlleta escollida o bé dins d’un espai privat habilitat al mateix col·legi electoral.

Des de l’ACIC s’ha qualificat l’acord d’”històric i emocionant” . El seu president, José Ángel Carrey, va intervenir al ple del mes de març per rememorar la lluita del seu col·lectiu des de fa més d’una dècada i, sobretot, destacar el valor de la decisió presa. “No és una declaració política adreçada a altres institucions, és posar en marxa un procés per crear per primera vegada en la història de la democràcia espanyola un mecanisme que garanteixi el secret de vot amb plena normalitat, com a ciutadans lliures que som”, va assegurar Carrey.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES