Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDISCAPACITATCubelles, primer municipi en garantir el vot secret i accessible de les...

Cubelles, primer municipi en garantir el vot secret i accessible de les persones cegues a unes municipals

campanya 25N diba
kit votacions cubelles dret vot persones cegues municipals
Kit de votacions que es farà servir a les properes eleccions municipals // Foto: Ajuntament de Cubelles

Cubelles es convertirà en el primer municipi de Catalunya i l’Estat en garantir el vot secret i accessible en unes eleccions locals a les persones cegues o amb deficiència visual severa. L’’Ajuntament de Cubelles ha aprovat una moció en aquest sentit que tenia el suport, a més, de l’Associació de Minusvàlids de Cubelles (AMICU) i l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC).

Així el consistori s’encarregarà de confegir un kit específic similar al que ja s’utilitza a la resta de comicis però que no està habilitat per a les municipals, que serà distribuït entre totes aquelles persones invidents que s’adhereixin a la iniciativa. Els interessats hauran de sol·licitar-lo

entre el 2 d’abril i el 9 de maig i, a continuació, s’encarregaran els kits amb forma de maletins que incorporaran les paperetes dels partits, cadascuna dins d’un sobre escrit en braille, i un sobre normal buit on els votants introduiran la papereta escollida, de manera que sigui impossible saber quina ha estat la seleccionada.

El dia de les eleccions, un cop s’identifiquin, un voluntari d’AMICU o de l’Ajuntament li proporcionarà el maletí perquè procedeixi a la tria del vot ja sigui a casa seva i tornant amb la butlleta escollida o bé dins d’un espai privat habilitat al mateix col·legi electoral.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Des de l’ACIC s’ha qualificat l’acord d’”històric i emocionant” . El seu president, José Ángel Carrey, va intervenir al ple del mes de març per rememorar la lluita del seu col·lectiu des de fa més d’una dècada i, sobretot, destacar el valor de la decisió presa. “No és una declaració política adreçada a altres institucions, és posar en marxa un procés per crear per primera vegada en la història de la democràcia espanyola un mecanisme que garanteixi el secret de vot amb plena normalitat, com a ciutadans lliures que som”, va assegurar Carrey.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content