16.1 C
Barcelona
Divendres, 5 juny 2020

Coronavirus… Una oportunitat de resiliència

Apunta't al nostre Newsletter

Per estar al dia de totes les notícies, anuncis i ofertes especials

També has de llegir...

FSCD i Diari de la Discapacitat, junts per millorar la visibilitat mediàtica de la discapacitat intel·lectual

Èxit21 és el diari digital de la Fundació Catalana Síndrome de Down // Foto: FCSD La Fundació Catalana...

Cultura commemora els 10 anys de la Llei de la Llengua de Signes Catalana

Nen expressant-se en LSC // Foto: gencat El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...
 jordi dueso terrassa
Jordi Dueso // Foto: Centre Cultural Terrassa

En el transcurs de la nostra vida patim unes situacions que ens batzeguen  els sentiments i ens esquerden  els pensaments.  Successos que arriben en molts casos sense avisar,  es presenten de manera inesperada i ens generen dolor,  impotència i por, una emoció natural i primària, que ens pot arribar a paralitzar i a crear inseguretats que podem contagiar a les persones que ens envolten. 

La situació actual que estem vivint conseqüència del virus SARS-CoV-2 i que provoca la malaltia del  Coronavirus és un exemple ben clar d’adversitat social. Fa uns mesos a la ciutat xinesa de Wuhan sentíem les primeres notícies i ens pensàvem que el problema no ens repercutiria a nosaltres, fins i tot vàries persones s’atrevien a emprar missatges i continguts despectius per les xarxes socials. La ignorància i la prepotència poden ser atrevidament deshumanitzadores.  

Fa pocs dies l’OMS declarava pandèmia el brot del Covid-19 i Europa declarava l’estat  d’alerta. El virus havia viatjat des del país asiàtic fins a la nostra societat, causant un daltabaix sense precedents, afectant totes les dimensions de la vida social, econòmiques, polítiques i evidentment de l’àmbit de la salut. 

Aprofitem aquest confinament #joemquedoacasa, com una gran oportunitat que ens ofereix aquesta adversitat. És una gran oportunitat donat que la nostra rutina s’ha aturat de cop, un virus de dimensions microscòpiques ens pot fer obrir els ulls. Ara tenim més temps per gaudir de la família, probablement no ens podrem abraçar o besar, però sí demostrar els nostres sentiments, gaudir d’hores i  dies al costat dels sers més estimats. Donem-li valor a la vida! Aquests instants són claus per reflexionar i aprendre dels moments excepcionals que estem vivint. Valorar molt sincerament si la vida que ens engoleix cada dia és veritablement la que desitgem,  si la motivació és l’energia  que ens fa gaudir cada petit gran moment de la vida o si som conscients de  la importància de somriure, de dibuixar en el nostre rostre la felicitat tan necessària i  vital. 

Malauradament masses vegades estem capficats en situacions que nosaltres mateixos convertim en problemes, bucles i actituds negatives ens fan perdre la gran oportunitat de viure la felicitat. Ara també tenim el gran repte d’intentar canviar aquests comportaments tòxics.  

Us posaré un exemple. El mes de desembre passat es va celebrar a Madrid la Cimera sobre el canvi climàtic,  els acords van ser molt minsos creant així una gran preocupació i decepció. Potències mundials no van ser capaces de concretar mesures eficients per intentar començar a revertir la situació d’emergència climàtica. Doncs bé,  les conseqüències colaterals del SARS-CoV-2 està reduint l’emissió de gasos contaminants, avions i creuers s’estan suspenent progressivament, la mobilitat de les ciutats s’està  minvant… Hem d’esperar  que un virus ens ajudi a millorar l’aire que respirem? La  vida és curiosa… Per altra banda, justament aquest virus provoca problemes respiratoris. 

No deixem passar aquesta oportunitat de quedar-nos a casa per reflexionar i fer canvis en els nostres comportaments,  en les nostres accions, perquè de ben segur les adversitats no passen per casualitat sinó que estic convençut que les causualitats  existeixen. 

Et conformaràs en ser un espectador de la vida o t’atreviràs  a ser el protagonista? Sigues resilient i actua! 

Jordi Dueso

- Advertisement -

Articles relacionats

1 COMENTARI

  1. Si! N’hauríem de sortir més lliures i forts d’aquesta crisi, més capaços de veure les coses essencials de la vida i deixar de banda les foteses

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

Últimes notícies

SIFU llança una formació per a la integració laboral de persones amb discapacitat post Covid-19

Cartell de la plataforma formativa // Foto: Grupo SIFU La Fundació Grup SIFU llança aquest dijous una plataforma...

Sebastià Catllà renova el càrrec de president de la Fundació AMPANS quatre anys més

Sebastià Catllà, president del Patronat de la Fundació // Foto: AMPANS El Patronat de la Fundació AMPANS ha...

FSCD i Diari de la Discapacitat, junts per millorar la visibilitat mediàtica de la discapacitat intel·lectual

Èxit21 és el diari digital de la Fundació Catalana Síndrome de Down // Foto: FCSD La Fundació Catalana...

Al confinament, bona cara

Francisco Marín // Foto: FCSD Tot va començar el dimecres 11 de març, que va ser l’últim dia...

Leo Messi envia un missatge de suport a les persones usuàries de la Fundació AMPANS

https://www.youtube.com/watch?v=Gz4eGQ9TJXU&feature=youtu.be Al igual que fa uns dies va fer Luis Suarez, el futbolista argentí Leo Messi ha...