Diumenge, 17 octubre 2021
HomeDiscapacitatConveni de l’Ajuntament de Barcelona i PIMEC per la inserció laboral de...

Conveni de l’Ajuntament de Barcelona i PIMEC per la inserció laboral de les persones amb discapacitat

conveni inserció laboral persones discapacitat pimec ajuntament barcelona
El conveni es va signar a finals de l’any passat // Foto: PIMEC

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), PIMEC i la Fundació PIMEC van signar a finals de l’any passat el primer conveni de col·laboració entre les dues entitats en favor de la inserció laboral de persones amb diversitat funcional.

L’acord suposa la culminació de dos anys de treball per consensuar un model de treball conjunt i un marc general sobre com ha de ser la relació laboral entre el món de la micro, petita i mitjana empresa i les persones amb discapacitat. El conveni, a més a més, neix de la feina que ja fa des del 2014 la Xarxa per a la Inclusió laboral de persones amb discapacitat i/o trastorn mental de Barcelona (XIB), una xarxa formada conjuntament per l’Ajuntament de la ciutat i set entitats socials que han construït un model d’inclusió al mercat ordinari de treball i que engloba tots els actors que participen en aquest procés: empreses, persones demandants de feina i els serveis de suport i acompanyament a la inclusió de l’IMPD.

El conveni unifica esforços i recursos amb l’objectiu comú de donar resposta a les necessitats i les diferents tipologies d’empreses i de serveis pel que fa a la contractació de persones amb discapacitat o diversitat funcional.

El projecte, batejat com ‘Inclou Futur’, suposa la creació d’un equip especialitzat i amb experiència en l’àmbit de la inclusió laboral que s’encarregarà d’acompanyar i donar suport a les empreses durant els processos d’incorporació d’aquestes persones. Amb aquesta intenció s’ha fet formació a 23 tècnics i tècniques de les set entitats que formen part de la XIB, que constituiran un dispositiu permanent d’atenció a les empreses.

La XIB, que compta amb vuit serveis d’inclusió laboral i 60 professionals, és una de les xarxes que forma part activa de l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES