Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciGENT GRANConseller Campuzano: “Una societat indiferent al maltractament de la gent gran no...

Conseller Campuzano: “Una societat indiferent al maltractament de la gent gran no és una societat decent”

El Consell de la Gent Gran ha redactat un manifest amb motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans

campanya 25N diba
conseller campuzano maltractament gent gran
Carles Campuzano, conseller de Drets Socials // Foto: gencat

En el marc del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha remarcat “la importància de crear consciència social i política per combatre aquesta xacra, que pot manifestar-se des d’una agressió física fins a infantilitzar les persones grans en tasques quotidianes”. El conseller ha recordat que els casos que s’arriben a denunciar “són només una petita part, ja que moltes d’aquestes realitats es mantenen ocultes. Són abusos i maltractaments que s’arriben a normalitzar o que no es denuncien per por”.

Campuzano ha valorat la feina de detecció dels professionals de l’àmbit dels serveis socials, la salut o els cossos policials, i ha instat el conjunt de la ciutadania a alçar la veu davant d’aquests abusos. “Una societat indiferent al maltractament de la gent gran no és una societat decent”, ha reblat.

Amb motiu de la celebració d’aquest Dia Mundial, el Consell de la Gent Gran de Catalunya ha redactat un manifest centrat en la prevenció i la importància de no silenciar cap situació de discriminació o d’abús. En aquest sentit, el text encoratja les persones que pateixen algun tipus de maltractament a denunciar-ho a la policia o a serveis socials.

D’altra banda, el manifest posa l’èmfasi en el fet que el maltractament és un problema social que pot afectar una persona independentment de la seva classe social o del seu entorn de residència i que afecta majoritàriament a la població femenina. En aquest sentit, el Consell de la Gent Gran ressalta que “els prejudicis, les conductes d’abús de poder, la manca de respecte, el desconeixement, les dificultats per tenir accés als serveis de salut i els serveis socials, entre d’altres, són factors a tenir en compte per no generar discriminacions en grups socials”.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

El conseller de Drets Socials ha explicat com des del Govern s’està treballant en un Pla Estratègic d’Envelliment Actiu, en el qual es recolliran totes les problemàtiques que afecten aquest col·lectiu. “Tenim com a Departament la responsabilitat d’atendre a les persones i ho hem de fer garantint la seva autonomia i els drets i deures”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content