Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSConcentració de la comunitat sorda a Madrid per celebrar l'aprovació del Reglament...

Concentració de la comunitat sorda a Madrid per celebrar l’aprovació del Reglament d’utilizació de la llengua de signes a Espanya

El CNSE ha organitzat una concentració a la Plaça de Callao el pròxim dissabte 28 d’octubre a la que s'espera que acudeixin unes 2.000 persones sordes

campanya 25N diba
concentracio comunitat sorda a madrid
Cartell de la concentració de dissabte a Madrid // Foto: CNSE

La Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE) celebrarà una Concentració de la Comunitat Sorda a la Plaça de Callao (Madrid) el proper dissabte 28 d’octubre a partir de les 11:00 hores, a la qual es preveu que hi assisteixin al voltant de 2.000 persones sordes de tota Espanya.

El leitmotiv de la trobada és celebrar la promulgació del Reial decret 674/2023, de 18 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de les condicions d’utilització de la llengua de signes a Espanya, una norma que aterra els drets ja reconeguts a la Llei 27/2007, establint les obligacions necessàries perquè les persones sordes els puguin exercir.

En aquest sentit, la CNSE oferirà un festival de cultura sorda en què artistes sordes/os i sordcegues/es de totes les edats contribuiran amb el seu talent a visibilitzar les llengües de signes com un llegat que cal cuidar, difondre i dignificar.

Així mateix, atès que el Reglament esmentat ha de començar a implementar-se a partir del 2 de gener de 2024, aquesta concentració de la comunitat sorda permetrà als seus assistents fer-se sentir i recordar a l’Administració quines són les seves reivindicacions.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

La diputada del PP, Carmen Fúnez; el secretari de Polítiques LGTBI de la Comissió Executiva Federal del PSOE, Víctor Gómez; el diputat de l’Assemblea de Madrid, Jesús Celada; el president del CERMI, Luis Cayo Pérez Bueno; el president de FASOCIDE, Javier García Pajares; el president de FOAPS, Andrés Ramos; i representants del Grup  Social ONCE, acompanyaran durant la jornada Roberto Suárez, president de la CNSE, i a les entitats de la xarxa associativa.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content