Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciAccessibilitat UniversalComencen a circular per la L3 del metro de Barcelona els nous...

Comencen a circular per la L3 del metro de Barcelona els nous trens de la sèrie 7000, més accessibles i sostenibles

Substituiran els de les sèries 3000 i 2000 i entre l'abril i el maig es preveu incorporar el primer tren de la sèrie 8000 per a l'L1

trens serie 7000 metro barcelona
El primer tren de la sèrie 7000 ja està circulant per la L3 // Foto: Ajuntament de Barcelona

Ja circula per les vies de la línea L3 del metro de Barcelona el primer tren de la sèrie 7000, durant els propers mesos s’aniran posant en servei fins a 26 nous trens d’aquesta nova sèrie, que són més accessibles i sostenibles i que venen a substituir els de les sèries 3000 i 2000 de l’L3 de metro. Entre l’abril i el maig també es preveu incorporar el primer tren de la sèrie 8000 a l’L1.

La previsió és incorporar cada quinze dies un nou tren a cadascuna de les dues línies, de manera que al 2023 estarien incorporats al servei el 50% dels trens adquirits. Amb la incorporació d’aquests trens s’eliminarà tot l’amiant dels vehicles del metro.

anunci guies d'arrel

Innovadors i sostenibles

Son trens amb una estructura lleugera, baix consum energètic, fiabilitat tècnica, facilitat de manteniment i una millor filtració d’aire. A més, permetran reduir més de 17.000 tones de CO2, amb diferents mesures com la reducció d’un 6% del consum energètic en el metro, mitjançant l’aplicació de tecnologies que permetin recuperar la pròpia energia generada pels trens.

Respecte dels trens actuals, els nous també suposen millores en la digitalització, amb més pantalles digitals i càmeres de videovigilància en temps real i ports USB per a la càrrega de dispositius mòbils. Les unitats, formades per cinc cotxes interconnectats, s’equiparan amb telecomandaments i sensors per a la gestió del manteniment del material mòbil. Seran menys sorollosos, tindran més facilitat d’accés, il·luminació 100% led i més ergonòmics en el seu interior.

Més accessibles

Els nous trens de la sèrie 7000 i 8000 inclouen condicions d’accessibilitat per complir no només la normativa espanyola i catalana vigents, sinó també les directrius dels països de l’entorn que inspiren el futur Codi d’Accessibilitat de Catalunya. Per definir les característiques d’accessibilitat dels espais interiors i de la resta d’elements  s’ha comptat la supervisió d’un nombre important de representants i tècnics d’organitzacions de persones amb discapacitat i mobilitat reduïda.

El resultat és que, a més dels avisadors lluminosos i sonors, les portes i els passadissos seran més amples, els quatre espais per a persones amb mobilitat reduïda estaran sensoritzats i les portes més pròximes tindran obertura automàtica en totes les estacions. Exteriorment, les portes estaran diferenciades amb el color vermell que s’està implantant en la flota, perquè contrastin amb el blanc dels laterals.

Els trens de la sèrie 7000 i 8000 formen part de la compra de material ferroviari més important de la història de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amb una inversió de 318,85 milions d’euros per  50 trens:  els 26 de la sèrie 7000 i 24 més de la sèrie 8000 per a l’L1, que es preveu que entrin en funcionament a partir de l’abril.

Font: Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content