26 C
Barcelona
Divendres, 29maig 2020

Comença el procés electoral per escollir el Consell Rector de l’IMPD de Barcelona

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...

impd barcelona
Seu de l’IMPD de Barcelona // Foto: Imatge d’arxiu

Fins el proper 12 de març està obert el període per presentar al·legacions a la normativa electoral aprovada el passat 16 de febrer per l’elecció del Consell Rector de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat de Barcelona (IMPD).

L’IMPD és l’òrgan que defineix i coordina les actuacions municipals adreçades a garantir els drets i millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional a la ciutat. A diferència d’altres instituts, el seu Consell Rector està integrat a parts iguals per 10 representants de l’Ajuntament i 10 representants del col·lectiu, de manera que aquest té una àmplia capacitat d’incidència en el disseny i impuls de les polítiques.

La renovació del Consell rector es produeix cada quatre anys i hi poden votar totes les persones amb diversitat funcional o discapacitat que siguin majors d’edat, així com els seus representants o els tutors legals en el cas de menors. Per fer-ho cal estar empadronat a Barcelona i disposar d’un certificat de discapacitat, així com registrar-se prèviament al cens de l’IMPD.

Una de les preocupacions de la direcció de l’IMPD en aquest procés electoral es millorar la participació de les anteriors eleccions, celebrades al 2011. En aquella ocasió “només van votar 2.216 persones, un percentatge molt baix del cens” ha recordat la presidenta de l’Institut i tinenta de Drets Socials, Laia Ortiz.

Per aconseguir aquest objectiu “en les eleccions d’enguany establirem nous elements per millorar la difusió del procés electoral i incorporar nous canals de vot com l’electrònic, per tal d’ampliar la participació”, ha informat Laia Ortiz. D’aquesta manera, les persones podran emetre el seu vot de manera anticipada per internet.

També es podrà sol·licitar assistència a domicili per poder votar, per aquelles persones que no es puguin desplaçar i que no disposin de la tecnologia necessària per poder emetre el vot per internet. A més, es podrà emetre el vot anticipat mitjançant les més de 30 oficines de correus habilitades repartides per tota la ciutat.

Segons els calendari previst, al mes d’abril es tancarà el termini per presentar candidatures i per inscriure’s al registre de l’IMPD per poder votar. Al mes de juny s’obrirà el període de votació anticipada i a principis de juliol se celebrarà la jornada electoral presencial a la seu de l’IMPD.

- Advertisement -

Articles relacionats

6 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

Les entitats de malalties neuromusculars demanen que no es retallin les subvencions del 0,7% de l’IRPF

Concentració amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Neuromusculars // Foto: Federació ASEM La Federació Espanyola de...

La xarxa de salut mental reclama un desconfinament que garanteixi els suports per a tothom

La xarxa de salut mental reclama una desescalada amb garanties per a tothom // Foto: Salut Mental Catalunya

Tornen els #DirectesFCEDF durant el mes de juny amb Susana Rodríguez, jugadora de pàdel adaptat

El proper dijous 4 de juny a les 19h comença una nova edició dels #DirectesFCEDF, una iniciativa...

Acaben les obres de millora d’accessibilitat del cementiri de la Batllòria a Sant Celoni

L’Ajuntament de Sant Celoni ha finalitzat aquesta setmana les obres d’arranjament de la part antiga del cementiri...

La Generalitat declara Special Olympics Catalunya com a Entitat d’Utilitat Pública

L'enitat treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: Special Olympics Catalunya La Generalitat...