Dijous, 5 agost 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciAccessibilitat UniversalCicle de webinars d’ECOM sobre mobilitat sostenible i accessible a les ciutats...

Cicle de webinars d’ECOM sobre mobilitat sostenible i accessible a les ciutats i els pobles

Dins la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

cartell setmana europea mobilitat sostenible cicle webinars

ECOM, organització referent de la discapacitat física a Catalunya, organitza un cicle de webinars sobre mobilitat sostenible, accessible i amb perspectiva de gènere amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre.

L’objectiu d’aquest cicle de cinc webinars -que començarà el 15 de setembre i finalitzarà l’1 d’octubre– és donar visibilitat a la diversitat humana de la ciutadania i alhora reivindicar el dret a l’accessibilitat del transport públic per a tothom i a tots els territoris. Alhora pretén crear un espai de coneixement obert i formar a les persones amb discapacitat (en especial les dones del col·lectiu per la seva discriminació múltiple) perquè siguin agents actius de transformació als seus territoris.

banner flyer interpersonas

L’objectiu és reivindicar el dret a l’accessibilitat del transport públic per a tothom i a tots els territoris

Les temàtiques que tractaran les diferents sessions en línia aniran des de l’urbanisme feminista i els conceptes bàsics d’accessibilitat i disseny a tothom, al transport públic a demanda, l’urbanisme tàctic i la tarifació social integrada del transport públic per persones amb discapacitat i la T-Mobilitat.

El cicle es tancarà amb una sessió on es posaran en comú un seguit de propostes de mesures de mobilitat sostenible per garantir el dret a l’accessibilitat, l’equitat de gènere i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat en l’actual escenari imposat per la COVID-19.

PROGRAMACIÓ DE WEBINARS

– 15/09/2020: Mobilitat, transport públic i diversitat humana: De què parlem quan parlem d’accessibilitat?, amb Montserrat García, referent d’accessibilitat de la Junta Directiva d’ECOM.

– 17/09/2020: Urbanisme feminista per una mobilitat accessible amb perspectiva de gènere, amb Sara Ortiz del Col·lectiu Punt 6.

– 21/09/2020: Urbanisme tàctic i accessibilitat: reptes i oportunitats, amb Daniel Pi de l’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) i Paula Sirvent de l’Ajuntament de Terrassa.

– 23/09/2020: Mobilitat accessible i assequible. La tarifació social integrada del transport públic a Catalunya i el paper de la T-Mobilitat, amb Lluís Carrasco de l’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) i Montserrat García d’ECOM.

– 29/09/2020: Accessibilitat i transport públic a la demanda: una oportunitat per arribar a qualsevol lloc, sigui urbà o rural, amb Adrià Ramírez de l’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) i Roger Cumeras de Shotl.

– 1/10/2020: Mobilitat sostenible en temps de COVID-19. Proposta de mesures per garantir l’accessibilitat, la equitat de gènere i la igualtat d’oportunitats, amb Montserrat García i Emma Vives d’ECOM.

La inscripció als webinars és obligatòria i gratuïta, a través d’aquest formulari. Es comptarà amb subtitulació en directe.

Tots els webinars tindran lloc en horari de tarda, de les 17.30 a les 19.30 hores.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES