Diumenge, 17 octubre 2021
HomeCovid-19El CERMI es reuneix amb Salvador Illa per conèixer l’estratègia de vacunació...

El CERMI es reuneix amb Salvador Illa per conèixer l’estratègia de vacunació contra la Covid

El Ministre de Salut demana ajuda a l’entitat per conscienciar de la seva importància

vacunació meningitis mor persones discapacitat inte·lectual
La vacuna contra la covid haurà de ser accessible per a tothom // Foto: Pixabay

Una delegació del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) es va reunir ahir amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per conèixer de primera mà com s’abordarà l’estratègia de vacunació contra la Covid en el col·lectiu de les persones amb discapacitat.

Durant la trobada, el CERMI va valorar positivament aquesta estratègia de vacunació ja que té en compte la protecció de les persones amb discapacitat i les que estan en situació de vulnerabilitat; i va agrair al ministeri l’especial atenció que s’ha tingut amb el sector.

Per la seva part, el ministre va demanar a l’entitat ajuda per transmetre al col·lectiu de les persones amb discapacitat la importància de la vacunació, sobretot entre els col·lectius més vulnerables.

La reunió també va servir per tractar altres aspectes del sector, com la exempció del copagament farmacèutic als menors de 18 anys amb una discapacitat igual o superior al 33%, que consta en el projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat.

També es van posar sobre la taula la provisió governamental de mascaretes pels col·lectius més vulnerables; la prestació ortoprotèsica en els territoris després de la reforma i actualització de 2019; les estratègies de Salut Mental del SNS i de Prevenció del Suïcidi; i l’accés a la salut de les dones i nenes amb discapacitat.

A la cita van ser presents el president de CERMI Estatal, Luis Cayo Pérez Bueno; la directora executiva de CERMI, Pilar Villarino; i el president del CERMI Comunidad de Madrid, Óscar Moral; i per part del ministeri, a més del ministre Illa, van ser-hi la directora general de Cartera Básica de Servicios, Patricia Lacruz. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES