Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciEducació InclusivaEls centres d’educació especial de Barcelona rebran una subvenció de 600.000 €...

Els centres d’educació especial de Barcelona rebran una subvenció de 600.000 € per fer front a la covid

Per afrontar despeses derivades de l’aplicació de mesures sanitàries

subvenció centres educació especial
Barcelona ajudarà els centres d’educació especial // Foto: Arxiu

Els centres d’educació especial de Barcelona disposaran d’una subvenció extraordinària de 600.000 euros per a afrontar despeses associades a l’aplicació de mesures sanitàries decretades per les autoritats competents.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, en coordinació amb la Federació Dincat, gestionarà aquests ajuts, que es podran destinar a incrementar el personal dels centres educatius, a la compra d’equips de protecció individual, al lloguer o adequació d’espais, i a la compra de material tecnològic per garantir l’educació a distància.

Les escoles d’educació especial disposen d’un protocol d’actuació propi per fer front a la seva activitat lectiva i educativa en l’actual situació sanitària. Tot i això, no tots els centres disposen dels recursos humans i econòmics necessaris per assumir les despeses sobrevingudes que suposa la implementació de les mesures sanitàries.

A més, durant la pandèmia han sorgit noves necessitats com l’augment de personal de suport a l’aula per mantenir els grups bombolla; la compra d’equips de protecció individual; l’increment del servei de neteja dels centres o les dificultats econòmiques de les famílies de l’alumnat.

El president i regidor de l’IMPD, Joan Ramon Riera, ha volgut posar en valor la feina que realitzen les escoles d’educació especial: “s’estan esforçant perquè l’impacte de la Covid-19 sigui el mínim possible en la comunitat escolar; intentant mantenir els espais de quotidianitat el menys afectats possible, especialment en sectors tan sensibles com la mainada, els i les adolescents i joves, així com el col·lectiu de persones amb discapacitat”. “És per aquest motiu que l’IMPD, i per tant l’Ajuntament de Barcelona, ha decidit fer un esforç pressupostari per executar una subvenció extraordinària per donar suport en aquest període de la Covid a aquestes escoles, els infants, adolescents i joves escolaritzats i llurs famílies” ha afegit.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content