Dimarts, 30 novembre 2021
IniciCatalunya és la comunitat que més grups de viatge organitza dins el...
Array

Catalunya és la comunitat que més grups de viatge organitza dins el programa per a persones amb discapacitat de l’IMSERSO

Més d’un miler de persones han viatjat gràcies a aquest programa coordinat per Salut Mental Espanya

grup de viatge programa persones amb discapacitat imserso
Un grup de viatge del programa per a persones amb discapacitat // Foto: Salut Mental Espanya

Catalunya ha estat la Comunitat que més grups de viatge ha organitzat dins el Programa de Turisme i Termalisme per a Persones amb Discapacitat, finançat per l’Institut de Gent Gran i Serveis Socials (IMSERSO) dins la convocatòria de 2019.

El programa, coordinat per Salut Mental Espanya, ha permès que les persones amb problemes de salut mental del moviment associatiu poguessin realitzar aquest tipus de viatges, que contribueixen al sentiment d’independència i els allunyen del paternalisme que en ocasions pot donar-se en el seu entorn. Tot això en una època amb fortes restriccions a causa de la pandèmia.

diari-discapacitat-300x250e

“Tot i les dificultats amb què ens hem trobat a causa de la pandèmia, ja que el programa ha estat paralitzat durant diversos mesos per les restriccions en els desplaçaments, finalment hem aconseguit que totes les persones que volien viatjar poguessin fer-ho, un any més “, afirma Sara Domínguez, tècnica de l’Àrea de Projectes i Estudis de la Confederació Salut Mental Espanya. “Hi havia una gran necessitat d’aquesta activitat dins de el moviment associatiu”, afegeix, “i les entitats han mostrat un alt grau de satisfacció amb aquesta iniciativa”.

Un total de 1.056 persones de 14 territoris

En total, 1.056 persones han viatjat gràcies a aquest programa, 873 de les quals han estat persones usuàries, 181 monitores i 2 persones acompanyants. Al programa hi han participat un total de 58 entitats pertanyents a 14 regions diferents. El territori que ha creat més grups de viatge ha estat Catalunya (9), seguit de Múrcia (8) i Castella i Lleó (7). S’han realitzat 54 torns, i la destinació que més grups ha rebut ha estat Tenerife (Nord i Sud), seguit de Lanzarote i Cadis.

Aquesta iniciativa no només fomenta la vida independent de les persones amb problemes de salut mental, sinó que funciona també com a recurs de respir per a les famílies i persones properes que realitzen una tasca de cura. Els beneficis d’aquests viatges s’amplien així a l’entorn de la persona, la qual cosa fa que puguin descansar de les tasques que comporta aquesta tasca.

Les entitats de la xarxa Salut Mental Espanya difonen, animen, coordinen, algunes fins i tot tramiten elles mateixes, la participació de les persones amb problemes de salut mental en el Programa de Vacances de la Confederació, que rep el finançament de l’IMSERSO.

Els requisits per participar en aquest Programa d’Oci i Temps Lliure és ser major de 16 anys i tenir una discapacitat reconeguda a partir del 33%. El Programa d’Oci i Temps Lliure és també un recurs de respir per a les famílies o les persones que, en moltes ocasions, tenen cura d’aquestes persones.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES