Dijous, 25 abril 2024
spot_img
IniciENTREVISTESCarolina Mir: "Les meves xarxes socials estan obertes a tots aquells que...

Carolina Mir: “Les meves xarxes socials estan obertes a tots aquells que vulguin saber més sobre la discapacitat”

carolina mir

En aquesta ocasió us vull descobrir la Carolina Mir, autora de dos llibres “Mi Vida con discapacidad intelectual” i “Rigor Mentis“. Al seu compte de youtube Viajaconlibro explica el seu dia a dia i també parla dels seus llibres entre d’altres temes. Hem volgut conèixer millor aquesta autora tant polifacètica i això es el que ens ha explicat.

Per a qui encara no et conegui qui és Carolina Mir?

Tinc 43 anys, tinc una vida completament normalitzada i em vaig casar amb un home sense discapacitat intel·lectual. Vivim sols amb dos gossos i sóc totalment independent, no tinc cap suport extern. Sóc així gràcies als meus pares que van lluitar per mi en el moment que un metge els hi va dir que jo no seria ningú i tindrien que tancar-me en un centre. Jo avui en dia segueixo lluitant dia a dia per aconseguir tot allò que vull, per a mi el “No podràs fer-ho” no existeix, és més, una afirmació com aquesta fa que encara lluiti més per aconseguir-ho. 

Quin paper juguen per a tu les xarxes socials?

Les xarxes socials són bones si es saben utilitzar bé. En el meu cas són importants per donar veu a la discapacitat que és molt i molt desconeguda per la societat i per això patim en molts casos la discriminació i les típiques paraules de “pobrets”. Les meves xarxes socials estan obertes a tots aquells que vulguin saber més. També és important per donar a conèixer els meus llibres “Mi Vida con discapacidad intel·lectual” i “Rigor Mentis” perquè un llibre si no tens un bon padrí es una gota d’aigua a la pluja. 

Com et prepares els continguts de youtube? 

Vull aclarir primer de tot que no és només Youtube, si no Facebook, Instagram, X, i Tik tok. Els vídeos del meu compte viajaconlibro els preparo des de els inicis de la discapacitat, com se’ns tractava abans o inclús si surt alguna cosa important com el canvi de la constitució de disminuïts a persones amb discapacitat. A l’hora de preparar els vídeos també me he d’assegurar de la normativa de la xarxa social. Per exemple Tiktok té moltes normes i no pots fer ni dir segons quines coses, això fa que tingui que buscar la manera més adient de tractar els temes. 

Com va el feedback amb els teus seguidors? 

Sempre intento respondre a tothom i ajudar en els dubtes puguin tenir.

Quina és la primera persona que llegeix els teus llibres abans de publicar-los? 

El meu marit, es el primer i l’únic.

Quins son els teus referents literaris? 

M’agrada molt Risto Mejide, Santiago Posteguillo, i autors que tracten temes reals i/o de gènere policiac.

En quin moment vas decidir escriure el teu primer llibre?  

Va ser en un moment que com el d’ara volia donar a conèixer la discapacitat des de la meva vivència i voler informar de tot el que pogués a persones que tinguin un familiar, amic o company de feina amb discapacitat intel·lectual, a més a més també per les persones amb discapacitat perquè veiessin que es pot aconseguir qualsevol cosa si vols.

On es poden trobar els teus llibres? 

El primer llibre es pot trobar a Amazon i qualsevol llibreria sota demanda, ja que és un llibre amb ISBN i s’em pot demanar al meu correu electrònic, escritora.viajaconlibro@gmail.com, “Rigor mentís” es pot aconseguir Amazon i bubok.es, a més a més, a qualsevol llibreria sota demanda.

Cal haver llegit el teu primer llibre “Mi vida con discapacidad  intel·lectual” per a llegir “Rigor Mentis? 

No cal haver llegit el primer llibre ja que no te res a veure un amb l’altre. “Rigor mentís” es un assaig social on tracto temes socials des de el meu punt de vista. 

Sobre quin tema no t’hem preguntat i t’agradaria explicar-nos coses? 

 M’agradaria comentar que actualment faig xerrades per futurs integradors socials i faig presentacions a biblioteques. Si qualsevol persona que llegeixi aquesta entrevista vol contactar-me per fer una xerrada a la seva escola, institut o centre pot contactar amb mi, en aquestes xerrades parlo de la discapacitat per conscienciar i parlo dels llibres.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Mireia Guilera
Mireia Guilera
De sempre m’ha apassionat el periodisme. Fa un parell d’anys vaig presentar-me a la prova de majors de 25 anys de la Universitat per a obtenir la titulació de periodisme. No vaig aprovar l’examen d'accés però això no va ser un impediment per a fer realitat el meu somni ... Des del novembre de 2019 col·laboro amb el Diari de la DisCapacitat. La veritat és que he aprés molt i espero seguir aprenent d’aquesta professió. Actualment també presento el programa 'Asteriode B612' a Ràdio Caldes. Escolta'l en el següent enllaç https://www.radiocaldes.cat/programs/asteroide-b612-dilluns-12h-quinzenal/radiocaldes_podcast_15584?ref=wa

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content