El campió d’Espanya de boccia Vasile Agache adquireix la nacionalitat espanyola

L’esportista moldau podrà competir per Espanya al World Open de Sevilla i en el Campionat d'Europa

vasile agache jugador boccia
Vasile Agache ja té la nacionalitat espanyola // Foto: FCEDF

L’esportista moldau de boccia Vasile Agache ja té nacionalitat espanyola, després que el Consell de Ministres del passat divendres dia 31 de març va aprovar un Reial decret pel qual concedeix la nacionalitat per carta de naturalesa. Agache és campió d’Espanya de boccia, disciplina paralímpica practicada per persones amb paràlisi cerebral o discapacitat física severa.

Agache, nascut a Hincesti (Moldàvia) el 1967, resideix a Espanya des de 2002. És un dels esportistes de boccia més importants. En l’actualitat, Vasile és campió d’Espanya individual i per parelles en la categoria BC4 (esportistes amb discapacitat física severa). La Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF) considera important la seva nacionalització per la seva participació al World Open de Sevilla i en el Campionat d’Europa que es disputen aquest any i aposta per ell per als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La nacionalitat espanyola s’adquireix per carta de naturalesa, atorgada discrecionalment per reial decret, quan en l’interessat concorrin circumstàncies excepcionals i després de tramitar un expedient per a cada cas particular, com passa en el cas de Agache.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*