Campanya per donar veu a les 100.000 persones que no poden sortir de casa per manca d’accessibilitat als edificis

La Fundació Mútua de Propietaris llança #Supervecinos

Campaña-SuperVecinos-persones-casa-manca-accessibilitat
La manca d’accessibilitat als edificis suposa un greu problema // Foto: Fundació Mútua de Propietaris

La Fundació Mútua de Propietaris, en col·laboració amb l’asseguradora Mútua de Propietaris, ha llançat avui la campanya #Supervecinos, una campanya de conscienciació social sobre la situació que viuen 1,8 milions d’espanyols amb mobilitat reduïda que necessiten l’ajut de tercers per sortir de casa, dels quals prop de 100.000 no ho fan mai.

La campanya utilitza el cas real d’una dona de 71 anys amb Parkinson que viu en un quart pis que viu presonera en la seva pròpia. Aquesta dona és coneguda per tots els seus veïns i la seva salut ha empitjorat de forma ràpida. Quan es va gravar el seu testimoni portava 16 dies sense sortir de casa.

BANER_300X250

“Ser un super veí és prendre consciència de la seva situació; és promoure la presa de decisions en la teva comunitat de propietaris fer l’edifici accessible o, senzillament, ajudar amb els recats i les gestions diàries o la companyia”, explica Laura López Demarbre, directora de la Fundació Mútua de Propietaris.

“La manca d’ajudes públiques per fer accessibles els edificis i la renuncia de les pròpies comunitats de propietaris per falta de recursos econòmics o de coneixement a realitzar les obres d’adaptació dels edificis necessàries, provoquen que milers de persones queden atrapades en la seva pròpia llar”, assenyala López Demarbre. I és que, són 100.000 les persones que mai surten de casa seva, i un 42% que està molts dies sense fer-ho. En el cas dels majors de 70 anys, el percentatge s’eleva al 60%.

La campanya busca a més de la conscienciació social, la reacció de les administracions, perquè destinin fons a l’adaptació dels immobles i un recordatori a les comunitats de propietaris la seva obligació amb les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

“Considerem imprescindible el suport econòmic de l’administració pública perquè les comunitats de propietaris puguin dur a terme les seves obres d’adaptació per a la millora de l’accessibilitat i la rehabilitació. Per a nosaltres disposar d’edificis adaptats i d’assegurances és un valor imprescindible que garanteix el dret a la independència de les persones amb mobilitat reduïda i tots ells veïns que resideixen en ells”, afirma el director general de l’asseguradora Mútua de Propietaris, Christopher Bunzl.

Dins de la campanya s’ha creat un espai a la seva pàgina web on les persones podran compartir històries solidàries o donar a conèixer la tasca de les institucions per promoure l’eliminació de barreres arquitectòniques en els edificis d’habitatges.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*