Campanya del Moviment ASPACE per donar visibilitat a la discriminació que pateixen les persones amb paràlisi cerebral

Es posa en marxa #DaleLaVuelta pel Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

aspace-campanya-discriminació-persones-paràlisi-cerebral

El Moviment ASPACE vol aprofitar enguany la commemoració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que se celebra el 6 d’octubre, per donar visibilitat a la discriminació a la qual s’enfronten cada dia les persones d’aquest col·lectiu, per reclamar així el seu dret a la igualtat i la no discriminació, l’ocupació digna i la inclusió laboral, o l’accessibilitat física i cognitiva en tots els aspectes de la vida quotidiana, així com les eines tècniques i socials necessàries per a portar una vida autònoma i independent amb capacitat de decisió.

Per aconseguir-ho, ha posat en marxa la campanya #DaleLaVuelta que inclou un vídeo on es narren vuit situacions reals de vulneració de drets des del punt de vista de l’humor. El vídeo dóna la volta a la realitat i introdueix l’espectador en un món on totes les persones tenen paràlisi cerebral a excepció del protagonista, que és qui pateix diferents vulneracions de drets en situacions del seu dia a dia.

BANER_300X250

La igualtat de drets que exigeix el Moviment ASPACE passa per reclamar a tots els grups parlamentaris que facin efectiva una reforma legislativa seriosa que sigui conseqüent amb els drets humans en matèria d’incapacitacions judicials.

També reclama una especial protecció de les dones amb paràlisi cerebral, que s’enfronten a les situacions de vulneració més greus; com les esterilitzacions forçoses, la violència de gènere o la intromissió en la seva vida íntima.

Finalment, el Moviment ASPACE ha declarat a través d’un Manifest elaborat amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, la necessitat de garantir atenció interdisciplinar i universal a les persones amb paràlisi cerebral que així ho requereixin al llarg de tot el període vital, i que es realitzin les investigacions socials pertinents per a establir la dimensió de les necessitats de les persones usuàries i així, poder satisfer-les.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*