Divendres, 22 octubre 2021
IniciAccessibilitat UniversalEl barri Gòtic de Barcelona organitza la primera cursa infantil adaptada per...

El barri Gòtic de Barcelona organitza la primera cursa infantil adaptada per reclamar una ciutat més accessible

Serà el pròxim 14 d’agost a les 10 del matí a l'Avinguda de la Catedral i en el marc de les Festes de Sant Roc

cartell 1 cursa infantil adaptada festes sant roc
Cartell de la cursa infantil adaptada a les Festes de Sant Roc // Foto: Barna Centre

El pròxim dissabte 14 d’agost a les 10 del matí l’Avinguda de la Catedral  de Barcelona, situada al barri Gòtic, viurà un esdeveniment molt especial per reclamar una ciutat més accessible i inclusiva per als infants. Es tracta de la primera cursa infantil adaptada que s’emmarcarà en les Festes de Sant Roc, les més antigues de la ciutat.

Aquesta iniciativa, que ha tingut un gran suport a les xarxes socials, neix de la proposta de Noemí Font, mare d’una nena de 6 anys amb espina bífida que necessita un caminador per desplaçar-se. Aquesta realitat li ha fet adonar-se de la manca d’espais i recursos perquè les criatures amb un handicap motriu puguin fer activitats esportives i de lleure a prop de casa com ho faria qualsevol infant.

La cursa infantil adaptada està pensada per a nenes i nens amb caminadors, cadires de rodes, fèrules o dificultats de motricitat en general. No es tracta d’una cursa competitiva sinó més aviat d’una pràctica esportiva d’autosuperació, on els infants hauran de recórrer distàncies de 10, 10 o 30 metres depenent de la seva situació física.

L’activitat està impulsada per la plataforma Fem Gòtic i l’associació de comerciants Barna Centre, i compta amb la col·laboració de l’Associació de Festes de la Plaça Nova, encarregada d’organitzar les activitats de les festes de Sant Roc.

“Barna Centre sempre ha col·laborat en l’impuls i la revitalització de les festes populars del Barri Gòtic, les Festes del Pi al març o les de Sant Roc a l’agost, i també en accions a favor de l’accessibilitat comercial com la que vam fer amb la Fundació Step by Step o el projecte CASBA (comerç amic sense barreres). En arribar-nos la petició de la Noemí, no vam dubtar a oferir suport i treballar mà a mà amb ella, l’associació de Festes i la xarxa veïnal. Aquest tipus d’accions reforcen la responsabilitat social sobre l’accessibilitat i els valors de inclusió, molt en línia amb el tarannà del centre de ciutat. Tots hi guanyem”, ha explicat Teresa Llordés, presidenta de Barna Centre.

Les inscripcions per la cursa es poden fer a través d’aquest enllaç i per obtenir més informació podeu adreçar-vos al correu cursaadaptadagotic@barnacentre.com

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES