Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDIA DE LES PERSONES AMB DISCAPACITATBarcelona se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Persones...

Barcelona se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Els districtes de la ciutat organitzen activitats accessibles de tota mena

programa activitats dia persones amb discapacitat barcelona
Portada del programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat // Foto: Ajuntament de Barcelona

El 3 de desembre és commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i, com cada any, Barcelona se suma a la celebració. Amb el lema ‘Som diversitat. Construïm Barcelona’ es reivindiquen els drets de les persones amb discapacitat i l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD) i els diferents agents de la ciutat continuaran treballant en la promoció de l’accessibilitat per aconseguir una ciutat cada vegada més inclusiva per a tothom.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 3 de desembre de l’any 1992, i des d’aleshores se celebra arreu del món.

L’efemèride se celebrarà a Barcelona, entre altres, amb un acte central el divendres 1 de desembre a les 16.30 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte comptarà amb la conferència ‘Reptes i oportunitats de la intel·ligència artificial per a les persones amb discapacitat’ a càrrec de Francisco Bariffi, doctor en Dret Internacional dels Drets Humans. L’esdeveniment, obert a la ciutadania, disposarà de subtitulació en pantalla, interpretació en llengua de signes i servei d’assistència personal. Per assistir-hi, cal realitzar inscripció prèvia a l’adreça de correu electrònic imd_informa@bcn.cat.

Les activitats programades a la ciutat porten ja alguns dies celebrant-se. Precissament ahir l’IMPD va participar a la jornada de reflexió amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat del COCARMI. La presidenta de l’institució, Marta Villanueva, va ser l’encarregada de donar la benvinguda institucional d’aquest acte que s’emmarcava també en la celebració del 25è aniversari del COCARMI.

Celebració als districtes de la ciutat

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat també se celebrarà a tots els districtes de la ciutat amb activitats accessibles de tota mena. La ciutadania podrà participar en les flashmobs inclusives i gaudir d’espectacles teatrals i de dansa, espais de diàleg i debat, exposicions, tallers, concerts i activitats de sensibilització. Es pot consultar tota la programació en aquest enllaç.

Com a exemple d’aquesta celebració als districtes de la ciutat, tenim el de Sarrià – Sant Gervasi, que a través del propi districte i la Taula d’Entitats de Persones amb Discapacitat amb la col·laboració d’equipaments municipals, han organitzat un programa amb diferents activitats.

L’acte central per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, va tenir lloc el passat diumenge 26 de novembre a la plaça del Consell de la Vila, 7. Però també s’ha organitzat un flashmob per aquest divendres 1 de desembre al mateix indret a partir de les 11h. Aquesta activitat és oberta a tothom i en la qual participaran persones de centres ocupacionals i centres de formació. L’espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

El districte de Gràcia també commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat organitzant un ball i una exposició de dibuixos que tindrà lloc el matí de l’1 de desembre a la plaça de la Virreina. Centres educatius del districte i entitats de persones amb discapacitat ballaran una coreografia creada per les entitats ENEIDA, ACIDH i ATRA. El Districte de Gràcia i l’associació Cuida la Vida coordinen l’acte.

A més, al llarg de la celebració, s’exposaran els dibuixos creats pels alumnes de les escoles participants per commemorar la jornada.

D’altra banda, als barris de Sant Martí la commemoració estarà enfocada a l’esport inclusiu. El Complex Esportiu del Clot de la Mel acull aquest 1 de desembre la commemoració del 3D en una proposta esportiva que aplega entitats i centres educatius del districte. L’activitat comptarà amb tallers per pintar samarretes; pintat d’una lona commemorativa; activitats esportives de boccia, slalom, futbol, walking futbol i netball, softball; sacs i big point. Aquestes activitats estaran dinamitzades per diferents entitats del món de la discapacitat a Barcelona.

El districte de Sants-Montjuïc celebrarà el seu acte central aquest divendres 1 de desembre a l’avinguda de Roma. S’hi podrà gaudir d’activitats accessibles de tota mena, com tallers, actuacions musicals i una xocolatada! A les 11.30 hores, es farà una flashmob conjunta amb cançons de Txarango, The Tyets i Oques Grasses a càrrec de DJ’s pel Canvi. La coreografia s’ha assajat amb la participació de les entitats de persones amb discapacitat i les escoles dels districtes. 

Font: Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content