Divendres, 24 març 2023
Divendres, 24 març 2023
IniciAccessibilitat UniversalBarcelona rehabilitarà el pont del carrer Santander per fer-lo un espai públic...

Barcelona rehabilitarà el pont del carrer Santander per fer-lo un espai públic més accessible per a tothom

Les obres tindran un pressupost de 9,92 M€ i es preveu que comencin el setembre i acabin al cap d’uns 17 mesos

planol del pont del carrer santander barcelona
Visió aèria del pont del carrer Santander // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona està tirant endavant els tràmits per renovar el pont del carrer Santander, i fer-lo un espai públic més accessible que permeti els desplaçaments a peu i amb bicicleta i alhora apropar els barris de la Verneda i la Pau i el Bon Pastor.

anunci guies d'arrel

A dia d’avui, el pont només admet el pas de vehicles i la passera adjacent no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Amb les obres, el que fins ara ha sigut un mur entre els districtes de Sant Andreu i Sant Martí passarà a ser un nou pont accessible, segur i permeable que promourà l’anar a peu i en bicicleta i farà de ròtula entre barris.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El nou pont de Santander tindrà voreres d’entre 3,3 i 4,5 metres –l’amplada variarà segons l’àmbit–, un carril bici unidireccional a cada banda, un nou pas de vianants i un carril de circulació per sentit. Per poder ubicar-hi aquests elements es construiran unes passeres adjacents al pont actual i s’aconseguiran espais més generosos. A més, es reduirà sensiblement el pendent actual del carrer per fer-lo accessible, amb un pendent màxim del 6%. I es plantarà una cinquantena d’arbres nous i parterres en tot l’àmbit d’actuació, es renovarà la xarxa d’enllumenat i semàfors, la xarxa de reg i els serveis i s’instal·laran punts wifi.

El projecte comptarà amb un pressupost de 9,92 milions d’euros. Ja ha estat aprovat inicialment per la Comissió de Govern, ara es licitarà i es preveu que les obres comencin el setembre i acabin al cap d’uns 17 mesos.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content