Dissabte, 26 novembre 2022
Dissabte, 26 novembre 2022
IniciEsport AdaptatBarcelona presenta al Museu Olímpic la IV Jornada Inclusiva i el 47è...

Barcelona presenta al Museu Olímpic la IV Jornada Inclusiva i el 47è aniversari de la FCEDF

presentacio-museu-olimpic-iv-jornada-inclusiva
Un moment de la presentació de la Jornada Inclusiva // Foto: FCEDF

Ahir al matí va tenir lloc la roda de premsa de presentació de la IV Jornada Inclusiva que es celebra el proper 12 de novembre al passeig Lluís Companys, davant l’Arc del Triomf de Barcelona com escenari i que està inclosa dins del projecte L’Esport Inclou de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte va comptar amb la presència del David Escudé, Comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i els presidents de les quatre Federacions que aglutinen l’esport adaptat.

En el seu parlament, David Escudé va destacar la gran tasca que porten a terme totes Federacions d’esports adaptats. “Treballem per l’accés universal de tothom a la pràctica esportiva, especialment la d’aquells col·lectius que ho tenen més difícil. L’Ajuntament està dedicant recursos per arribar al 100% de l’accessibilitat de les nostres instal·lacions. Hem fet molt, però queda molt per fer” va destacar.

Banner 300x250px EnBucle3

També va haver una breu presentació sobre l’esport adaptat a Catalunya i les federacions esportives catalanes d’esport adaptat a càrrec dels presidents de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i la vicepresidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual-Acell.

Edgar Fernández, Director Tècnic de la FCEDF va ser l’encarregat de presentar la IV Jornada Inclusiva, un esdeveniment que té l’objectiu de divulgar entre la ciutadania l’esport adaptat i els materials específics que s’utilitzen, així com normalitzar la discapacitat.

L’esdeveniment vol promoure la pràctica de l’esport entre el col·lectiu de ciutadans i ciutadanes amb discapacitat generant una situació d’igualtat de condicions amb la resta de població. També pretén aportar informació al públic assistent sobre les diferents modalitats esportives que poden practicar les persones amb discapacitat per promoure la pràctica de l’esport adaptat.

La jornada, que està inclosa dins del projecte L’Esport Inclou de l’Ajuntament de Barcelona, està organitzada per les quatre federacions que aglutinen l’esport adaptat: la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual-Acell i la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física.

La quarta edició de l’activitat es realitzarà de les 10.00 a les 14.00 hores i estarà oberta a la participació de persones amb i sense discapacitat en dotze modalitats esportives diferents: bàsquet CR, hoquei CRE, tennis, petanca, boccia, esgrima, eslàlom, ciclisme, atletisme, voleibol, quadrugbi i futbol. Cadascuna d’aquestes estacions formarà una àrea independent i estarà coordinada per tècnics especialistes i personal voluntari que les dinamitzaran perquè els participants puguin ampliar els seus coneixements, habilitats i valors.

Per finalitzar la presentació, Josep Giménez i Maluenda, president de la FCEDF, va fer una referència al 47è Aniversari de la Federació i de la feina que porten a terme totes les federacions d’esport adaptat, “aquest 47è Aniversari no es solament el nostre aniversari sinó que es el de totes les Federacions” va concloure.

Font: FCEDF

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content