Dilluns, 5 juny 2023
Dilluns, 5 juny 2023
IniciInclusió SocialBarcelona posa en marxa un projecte pilot de suport al joc per...

Barcelona posa en marxa un projecte pilot de suport al joc per a infants i adults amb discapacitat

Es tracta d’un pla pioner en l’àmbit estatal i europeu

joan ramon riera pla suport joc
Joan R. Riera durant la presentació del pla pilot // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Àrea d’Infància de l’Ajuntament de Barcelona, a través d’un projecte impulsat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), ha posat en marxa un projecte pilot de suport al joc per a infants i adults amb discapacitat que necessiten suport per a gaudir de l’espai de joc en els parcs de la ciutat. El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’IMPD, Joan Ramon Riera, ha celebrat el fet que sigui Barcelona la primera ciutat a tota Europa en aplicar un projecte com aquest. “Aquest fet reforça el posicionament de la ciutat com un referent mundial pel que fa a la inclusió i l’accessibilitat universal”, ha explicat. Riera ha remarcat que a més és un servei dissenyat amb la participació d’entitats del sector i famílies del col·lectiu de persones amb discapacitat “per donar una resposta a les necessitats lúdiques de ja siguin nenes i nenes amb una discapacitat, o que els seus curadors i curadores si que la tinguin”.

Des de la seva posada en marxa al juliol, es beneficien del pla pilot algunes famílies de Barcelona amb infants i adolescents de 3 a 15 anys amb discapacitat i reconeixement de situació de dependència. També, els pares i mares (tutors legals) en situació de discapacitat que els impedeix exercir amb autonomia les tasques d’acompanyant. El servei que es presta consisteix en l’acompanyament per part de personal especialitzat equipat amb elements de suport material necessaris per a la realització de l’acompanyament a l’activitat lúdica.

anunci guies d'arrel

En aquest projecte pilot han participat famílies proposades per diferents entitats del sector que col·laboren en l’estudi. És tracta d’atendre les necessitats tant d’infants amb discapacitat física o sensorial com de donar suport a pares i mares amb discapacitat física o sensorial per facilitar-los el gaudi de les àrees de joc accessibles.

Les persones assistents tenen funcions com acompanyar aquests adults per l’interior del parc (des de la porta fins a la zona de joc o d’estada), explicar-los la distribució i elements de l’àrea de joc, perquè autònomament decideixin on vol jugar amb el seu fill o filla, ajudar-los a arribar fins als punts de joc on hi ha l’infant, assistir-los en aquelles tasques que necessitin per poder gaudir del joc amb el seu fill o filla. 

El servei consisteix en un temps d’assistència de 60 minuts per sessió, amb un màxim inicial de 10 sessions per usuari, i s’estén del 4 de juliol al 7 d’agost (5 setmanes), del 29 d’agost al 27 de novembre de 2022 (13 setmanes).

Aquest projecte pilot dona compliment als dos plans estratègics municipals Pla de Joc a l’espai públic i l’Estratègia contra la soledat. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content