Dilluns, 4 març 2024
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALBarcelona obre una convocatòria d’ajuts a la rehabilitació per actuacions d’accessibilitat en...

Barcelona obre una convocatòria d’ajuts a la rehabilitació per actuacions d’accessibilitat en edificis d’habitatges

Compta amb un pressupost de 3.500.000€ i es poden sol·licitar fins el 31 de desembre de 2022

subvencions obres accessibilitat edificis habitatges bcn
Una persona amb cadira de rodes davant un edifici d’habitatges // Foto: Arxiu

El Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha obert una convocatòria d’ajuts a la rehabilitació per a actuacions d’accessibilitat en edificis d’habitatges a la ciutat de Barcelona per l’any 2022.

La convocatòria compta amb un pressupost de 3.500.000€ i estarà oberta fins el 31 de desembre de 2022 o quan s’esgoti la dotació disponible.

Les actuacions subvencionables són:

  • Instal·lació d’ascensors: Comprèn les actuacions consistents en la dotació d’ascensors en edificis d’habitatges plurifamiliars que no en disposin, tant per l’interior com per l’exterior dels edificis d’habitatges plurifamiliars. Els edificis hauran de ser com a mínim de planta baixa més dues plantes, amb independència de les parades. 
  • Supressió de barreres arquitectòniques i millores d’accessibilitat: Compren les obres de supressió de barreres arquitectòniques i la instal·lació d’ascensors en edificis plurifamiliars fins a planta baixa més dues plantes; així com l’ampliació de parades en edificis que ja disposin d’un ascensor. També s’inclou els elements per a la millora de l’accessibilitat comunicativa per a persones sordes, en el cas que no en disposessin anteriorment.

Per les actuacions d’Instal·lació d’ascensors,  la subvenció serà del 35% del pressupost protegible amb el topall de 30.000 €. En el cas d’ascensors exteriors aquest topall s’incrementarà a 50.000 €.

Als barris del Raval, el Gòtic, la Barceloneta, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, el Poble-sec, el Besòs i el Maresme, el Bon Pastor, Can Peguera, les Roquetes, la Prosperitat, Torre Baró i el Carmel la subvenció serà del 50% del pressupost protegible, amb un topall de 45.000 €. En el cas d’ascensors exteriors aquest topall s’incrementarà a 65.000 €. 

Per a les actuacions de supressió de barreres arquitectòniques i millores d’accessibilitat,  la subvenció serà del 25% del pressupost protegible amb un topall de 30.000 €. 

La sol·licitud de subvenció i d’informe tècnic s’haurà de presentar i formalitzar telemàticament per mitjà dels formularis en línia que estaran a disposició dels sol·licitants al Portal de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content