Diumenge, 24 octubre 2021
IniciDiscapacitatEls problemes de salut mental seran la principal causa de discapacitat en...

Els problemes de salut mental seran la principal causa de discapacitat en el món en el 2030 segons l’OMS

salut mental principal causa discapacitat món educació inclusiva
L’educació inclusiva positiva va ha estat l’eslògan de la campanya d’enguany // Foto: Salud Mental España

Segons pronostica l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’any 2030 els problemes de salut mental seran la principal causa de discapacitat al món. Un dels segments més afectats per aquest trastorn serà la població jove.

La Confederación Salud Mental España ha denunciat reiteradament en aquest sentit la necessitat urgent de que la salut mental dels joves estigui en l’agenda política amb l’objectiu de revertir les dades que aporta l’OMS.

En aquest sentit, el moviment agrupat en Salud Mental España, que reuneix a més de 300 associacions de persones amb problemes de salut mental, els seus familiars i l’entorn, va escollir el lema “Educació inclusiva, salut mental positiva”, com eslògan de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental.

Segons l’OMS, la prevalença de problemes de salut mental en la població infantil i adolescent s’estima entre un 10% i un 20%. A més, la meitat dels trastorns mentals apareixen per primera vegada abans dels 14 anys i més del 70% comença abans dels 18 anys. A Espanya, el Baròmetre Juvenil de la Vida i Salut de la Fundación de Ayuda contra la Drogradicción (FAD) adverteix de què 2 milions de joves de 15 a 29 anys (30%) han patit símptomes de trastorn mental en el darrer any.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES