Els problemes de salut mental seran la principal causa de discapacitat en el món en el 2030 segons l’OMS

Segons les estimacions de l’OMS

salut mental principal causa discapacitat món educació inclusiva
L’educació inclusiva positiva va ha estat l’eslògan de la campanya d’enguany // Foto: Salud Mental España

Segons pronostica l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’any 2030 els problemes de salut mental seran la principal causa de discapacitat al món. Un dels segments més afectats per aquest trastorn serà la població jove.

La Confederación Salud Mental España ha denunciat reiteradament en aquest sentit la necessitat urgent de que la salut mental dels joves estigui en l’agenda política amb l’objectiu de revertir les dades que aporta l’OMS.

BANER_300X250

En aquest sentit, el moviment agrupat en Salud Mental España, que reuneix a més de 300 associacions de persones amb problemes de salut mental, els seus familiars i l’entorn, va escollir el lema “Educació inclusiva, salut mental positiva”, com eslògan de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental.

Segons l’OMS, la prevalença de problemes de salut mental en la població infantil i adolescent s’estima entre un 10% i un 20%. A més, la meitat dels trastorns mentals apareixen per primera vegada abans dels 14 anys i més del 70% comença abans dels 18 anys. A Espanya, el Baròmetre Juvenil de la Vida i Salut de la Fundación de Ayuda contra la Drogradicción (FAD) adverteix de què 2 milions de joves de 15 a 29 anys (30%) han patit símptomes de trastorn mental en el darrer any.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*