Dilluns, 5 desembre 2022
Dilluns, 5 desembre 2022
IniciDependènciaNova ‘Targeta Cuidadora’ amb recursos i serveis per facilitar la tasca de...

Nova ‘Targeta Cuidadora’ amb recursos i serveis per facilitar la tasca de les persones cuidadores de Barcelona

Es podrà sol·licitar a partir del 29 de setembre, serà gratuïta i va adreçada a cuidadors, familiars i professionals residents a la ciutat

targeta cuidadora barcelona
La Targeta Cuidadora es podrà sol·licitar a partir del 29 de setembre // Foto: Ajuntament de Barcelona

A partir del proper 29 de setembre, totes les persones cuidadores de Barcelona – unes 355.000- podran sol·licitar la Targeta Cuidadora, una iniciativa pionera a la ciutat pensada per acompanyar a les persones que cuiden a la ciutat a través de recursos i serveis per facilitar i reconèixer la seva tasca.

anunci guies d'arrel

La nova Targeta Cuidadora de l’Ajuntament de Barcelona serà gratuïta i està adreçada a totes aquelles persones que cuiden d’altres persones, ja siguin cuidadors, familiars o professionals. Aquesta targeta inclourà fins a 14 mesures i serveis gratuïts:

 • Canal d’informació Infocures. Les persones usuàries de la targeta rebran informació del seu interès particular, com ara notícies de l’àmbit de les cures, agenda d’activitats, càpsules informatives o informació sobre activitats físiques, culturals i de lleure.
 • Assessorament especial per a persones cuidadores. El servei inclourà orientació i assessorament personalitzat per resoldre dubtes i preocupacions del dia a dia en el procés de cura, a través de l’Espai Barcelona Cuida.
 • Xarxa BCN de punts de trobada i suport a persones cuidadores. Es tracta d’informació sobre grups, espais de trobada i activitats de l’interès de les persones usuàries.
 • Suport emocional telefònic durant les 24 hores del dia. Totes les persones que disposin de la Targeta Cuidadora tindran accés al telèfon 936 420 124, atès per persones supervisades per un professional de la psicologia.
 • Suport psicològic telefònic. Les treballadores de la llar i de les cures tindran accés al telèfon de suport i tractament psicològic 934 964 509, de dilluns a diumenge, de 6.00 a 00.00 hores, que serà atès per professionals de la psicologia.
 • Acompanyament jurídic per a la contractació de persones cuidadores. L’Espai Barcelona Cuida oferirà informació i acompanyament especialitzat per a famílies i treballadores durant tot el procés de formalització d’un contracte laboral de treball a la llar. Aquesta mesura pretén lluitar contra la precarització laboral, la segmentació i la feminització de les pobreses, entre d’altres fenòmens.
 • “Jo t’acompanyo”. Un programa específic d’orientació, suport i escolta a la persona cuidadora, per tal d’acompanyar-la sobretot en les primeres etapes de la cura.
 • “Pren-te un descans”. Oferirà serveis d’entitats especialitzades perquè les persones cuidadores disposin de moments de respir, oci i descans.
 • Àmbit sanitari. L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona participa en la iniciativa facilitant l’activació de serveis que puguin suposar una millora en el suport i en l’experiència de les persones cuidadores a les seves instal·lacions. La intenció és estendre aquesta experiència de manera progressiva a la resta d’hospitals de la ciutat.
 • Farmàcies. El programa, que començarà a la Marina i a la Trinitat Vella, vol oferir gratuïtament un sistema personificat de dosificació per revisar la farmaciola en el cas de persones grans cuidadores.
 • Biblioteques. Dues biblioteques de la xarxa municipal, la Jaume Fuster i la de Vilapicina i la Torre Llobeta, oferiran atenció personalitzada, com accés gratuït al servei de préstec de llibres a domicili o informació sobre el fons específic existent de llibres i material audiovisual vinculats a la cura. Es preveu que s’estengui a la resta de la ciutat de manera progressiva.
 • Mercats. Les persones rebran informació del servei de venda en línia i el servei de repartiment a domicili, així com de les condicions d’accessibilitat de cadascun dels mercats més propers. A més, els 39 mercats municipals habilitaran unes hores tranquil·les durant els matins dels dimecres perquè les persones cuidadores puguin comprar de manera més tranquil·la i fins i tot acompanyades de les persones que cuiden.
 • Àmbit esportiu. S’oferiran avantatges en l’accés als equipaments esportius municipals per a persones cuidadores i es desenvoluparan activitats específiques amb pràctiques esportives a l’aire lliure per al benestar de les persones cuidadores.
 • Mobilitat. S’oferirà a les persones en situació de sobrecàrrega la possibilitat de fer una aturada transitòria d’aproximadament 10 minuts per acompanyar les persones que cuiden i pujar-les al seu domicili i assistir-les o bé als serveis especialitzats.

La nova Targeta Cuidadora es podrà sol·licitar al web barcelona.cat/ciutatcuidadora o presencialment, tant a l’Espai Barcelona Cuida (c. Viladomat, 127) com a qualsevol de les oficines de Vila Veïna. A més, s’ha habilitat el telèfon 934 132 121 per resoldre dubtes sobre la sol·licitud i l’obtenció de la targeta.

Banner 300x250px EnBucle3

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content