Barcelona acull una Cimera mundial que debatrà sobre la plena inclusió de les persones amb discapacitat

Se celebra els dies 7 i 8 de novembre al Palau de Congressos

cimera mundial barcelona discapacitat turisme accessble
El turisme accessible és una branca d’inclusió social // Foto: Patronat de Turisme Costa Brava i Pirineu Girona

El Palau de Congressos de Barcelona acollirà els dies 7 i 8 de novembre la Cimera Mundial de Discapacitat, Emprenedoria, Tecnologia i Ocupació 2019, on primeres figures d’aquests àmbits promouran plans d’acció per aconseguir la plena inclusió de les persones amb discapacitat.

La Cimera està organitzada per la Fundación INCYDE de las Cámaras de Comercio, en col·laboració amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la Fundació La Caixa i la Asociación Arapdis.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En la presentació de la cimera, el president de la Fundació INCYDE, José Luis Bonet, ha manifestat que “la cimera vol ser la llavor per a un canvi de paradigma, una nova forma de pensar per a poder entendre la discapacitat i les persones que formen part d’aquesta col·lectivitat”.

També ha destacat durant la presentació el valor de l’emprenedoria com a factor crucial d’inclusió. “Des de la Fundació Incyde sabem que la cultura emprenedora és necessària per mantenir una societat en evolució constant, però aquesta evolució no es pot dur a terme si no es pot comptar amb absolutament tots els individus que conformen la societat, especialment els més desfavorits”.

BANER_300X250

Per la seva part, el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​Pere Navarro, ha manifestat que “ja ha començat el compte enrere per fer dels Objectius de Desenvolupament Sostenible una fulla de ruta de consciència i d’acció per a fer realitat la implementació de l’Agenda 2030. La humanitat no pot perdre el tren de la justícia social i el CZFB vol ser una de les seves locomotores. El nostre compromís amb aquesta Cimera és total. La inserció laboral de la gent amb discapacitats ha de ser formar part de l’economia del futur i el nostre compromís, com a Consorci és acompanyar a totes les iniciatives d’aquest tipus que es produeixin ”.

Per la seva part des de la Fundació Bancària “la Caixa”, la directora del Departament de Col·laboracions, Joana Prats, ha subratllat que “el nostre compromís social es basa en construir una societat millor i més justa, donant més oportunitats a les persones que més necessiten. En el cas de les persones amb discapacitat, amb el programa d’integració laboral Incorpora que ha aconseguit crear 6.614 puestos de treball per a persones amb discapacitat a tota Espanya en lo que va d’any“.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*