Dimecres, 26 març 2025
IniciBalanç d'accions de Fundació Mutua de Propietarios per millorar l'accessibilitat universal dels...

Balanç d’accions de Fundació Mutua de Propietarios per millorar l’accessibilitat universal dels habitatges

El programa ‘Sense Barreres’ ha lliurat més de 600.000 euros per a millorar l’accessibilitat

balanç campaña-Superveïns-persones-casa-manca-accessibilitat
La manca d’accessibilitat als edificis suposa un greu problema // Foto: Fundació Mútua de Propietaris

La Fundació Mutua de Propietarios ha presentat el seu balanç anual on es recullen les principals accions realitzades per l’entitat per a millorar l¡accessibilitat dels habitatges i la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda.

Entre aquestes destaca els més de 600.000 euros que ha lliurat en ajudes a través del programa “Sense Barreres” per a la millora de l’accessibilitat universal als edificis d’habitatges on resideixen persones amb mobilitat.  D’aquest programa, iniciat al 2018, s’han beneficiat 35 comunitats de veïns, més de 650 habitatges i un total de 1.650 persones. 

“La situació del parc immobiliari espanyol en termes d’accessibilitat està molt lluny de garantir la plena inclusió i igualtat de les persones amb mobilitat reduïda i discapacitat i, a aquest efecte, la Fundació Mutua de Propietarios té un llarg camí que volem anar recorrent pas a pas, però fermament”, explica la seva vicepresidenta executiva Laura López Demarbre.

D’altra banda, l’Observatori de l’Accessibilitat de la Fundació va realitzar al 2020 l’informe ”Accessibilitat als habitatges adquirits recentment” en col·laboració amb la Càtedra Unesco de la Universitat Rovira i Virgili, per conèixer l’estat del parc immobiliari espanyol.

Aquest estudi va concloure que, encara que els edificis construïts a partir del 2011 són 3,3 vegades universalment més accessibles que els construïts amb anterioritat, només un 5% són totalment accessibles des del punt de vista legal.

En relació a aquestes dades, la Fundació va lliurar recentment al Secretari General d’Agenda Urbana i Habitatge un manifest al qual es van sumar més de cent associacions i col·legis professionals de tota Espanya, per sol·licitar que es destinessin els fons europeus a millorar l’accessibilitat dels habitatges espanyols.

També i com a resposta a la crisi sanitària i com a part del projecte #Superveïns, la Fundació va realitzar una aportació de prop de 11.000€ per a subministrar aliments a través de la crida ‘Creu Roja Respon’, beneficiant a 660 persones amb mobilitat reduïda de Madrid i Barcelona.

Tecnologia al servei de l’accessibilitat

Així mateix, i per a donar reconeixement a totes les iniciatives sorgides durant la pandèmia en suport de les persones amb mobilitat reduïda que, a causa del confinament, no van poder comptar amb el suport de familiars i amics, la Fundació va crear el premi #MesSuperveïnsQueMai.

L’any 2020 va finalitzar amb dos reconeixements a la campanya #Superveïns de la Fundació: el primer premi en la X edició dels Premis Agripina en la categoria de “Responsabilitat Social Corporativa”, que reconeix la millor proposta de contribució activa i voluntària del millorament social, econòmic i ambiental d’una empresa, i el segon premi en la categoria “Inspiració” en els Premis Xarxes en Acció, de la Fundació Mutua Madrilenya. 

Mirant al futur

Però el balanç presentat per la Fundació no només fa referència a les accions realitzades, sinó que també mira la futur i els projectes que l’entitat desenvoluparà durant els propers anys.

Entre aquests projectes destaca el  Programa Tecnologia i Innovació destinat a millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda mitjançant l’ús de noves tecnologies i l’Internet de les Coses.

En aquest marc, la Fundació va presentar al 2020 l’app Zero Barreras, la primera aplicació per a dispositius mòbils que permet mesurar el grau d’accessibilitat de cadascun dels elements comuns d’un edifici.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.