Divendres, 29 març 2024
IniciINCLUSIÓ LABORALASPID aconsegueix la inserció laboral de 29 persones amb discapacitat durant el...

ASPID aconsegueix la inserció laboral de 29 persones amb discapacitat durant el 2019

L'entitat desenvolupa actualment 3 programes de suport en aquest àmbit

aspid presentació balanç servei ocupacional 2019
Presentació de les dades del Servei d’Integració Laboral de l’entitat // Foto: Aspid

Els Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació d’ASPID van atendre l’any passat a l’Urgell 146 persones a través de 3 programes específics, i van aconseguir un total de 45 insercions, el que suposa el 31% del col·lectiu atès. D’aquests 45 contractes, 29 van ser a persones amb discapacitat i 16 a persones amb risc d’exclusió social. Durant el 2019 els tècnics d’ASPID van gestionar també 51 ofertes d’empreses i van portar a terme un total de 518 contactes amb 40 empreses de la comarca.

Dins de l’ampli ventall de persones ateses, destaquen col·lectius amb més dificultats per trobar feina, com són els joves, les dones, les persones amb discapacitat, els immigrants i les persones més grans de 45 anys.

L’oferta formativa inclou el treball en les competències claus dels participants, l’elaboració d’un pla individual per a cadascun, la recerca de feina (en empreses o a través de l’autoocupació) i les accions formatives en competències transversals i noves tecnologies.

Una de les necessitats més importants detectades són potenciar la formació en les TIC

Quant a les necessitats més importants detectades són potenciar la formació en les TIC, millorar les competències, incrementar l’apoderament i augmentar el coneixement del mercat laboral i les eines i canals per accedir-hi.

Perfil de les persones ateses

Per gèneres, de les 146 persones ateses, el 53% eren dones i el 47% homes, mentre que per col·lectius, el 54% eren persones amb discapacitat i el 46% persones amb risc exclusió social. El principal tipus de discapacitat era la física (59 persones), seguida de la psíquica (9), la malaltia mental (9), la discapacitat visual (1) i la discapacitat auditiva (1).

El 42% tenien estudis primaris, el 18% secundaris, el 17% Formació Professional, el 16% no tenien estudis, el 5% tenia Batxillerat i el 2% estudis universitaris. El 73% eres nacionals, el 22% extracomunitaris i el 5% comunitaris.

Finalment, per edats, el 33% eren adults d’entre 46 i 55 anys, el 26% adults d’entre 36 i 45 anys, el 20% adults d’entre 56 i 65 anys, el 14% joves d’entre 26 i 35 anys, el 6% joves d’entre 19 i 25 anys i l’1% gent gran d’entre 66 i 75 anys.

Programes 2020

ASPID desenvolupa actualment 3 programes a l’Urgell, dos d’orientació laboral i intermediació a empreses, mitjançant itineraris individualitzats, tallers per a la millora de l’ocupabilitat, alfabetització en les TIC i intermediació laboral en ofertes presentades per les empreses, i un tercer d’assessorament a la emprenedoria com alternativa a l’ocupació per compte aliè.

Els Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral es van crear l’any 2001. Des del 2006 fins al 2020 ASPID ha consolidat punts d’actuació a 7 de les 12 comarques de la demarcació, inclosa la de l’Urgell des de l’any 2008.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content