ASPID denuncia la manca d’accessibilitat al bosc urbà de Magraners i altres espais públics de Lleida

L’espai té un mirador dedicat al fundador de l’entitat, Candi Villafañé

aspid-denuncia-problemes-accessibilitat-bosc-urba-magraners
Membres del grup d’Accessibilitat al bosc urbà de Magraners // Foto: ASPID

ASPID ha denunciat la manca d’accessibilitat al bosc urbà de Magraners a Lleida, un espai públic que a més té un mirador dedicat al que va ser membre fundador de l’entitat i regidor de la Paeria, Candi Villafañé, que precisament va dedicar bona part de la seva vida a temes  d’accessibilitat.

Una delegació del grup d’Accessibilitat d’ASPID va visitar ahir el bosc urbà per analitzar ‘in situ’ els problemes d’accessibilitat que plantejava aquest espai per a les persones amb mobilitat reduïda reduïda, incloses persones amb cadira de rodes, que usen bastons o caminadors, amb problemes d’equilibri, gent gran, etc.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Ton Montardit, vocal Accessibilitat d’ASPID, ha afirmat que “és molt difícil arribar al mirador degut a que el paviment de tot el bosc és de grava sense compactar i amb pedres molt grosses, i tant les cadires de rodes com les persones que necessiten algun altre suport, com bastons o un caminador, o no hi poden passar o corren risc de caure”. Montardit ha dit que en aquests espais cal terra o grava compactada, o bé formigó, o com a mínim alguna passera de fusta per poder circular sense dificultat.

El membre del grup d’Accessibilitat d’ASPID ha comentat també que el col·lectiu s’està plantejant denunciar el tema a l’Observatori d’Accessibilitat. D’altra banda, ha denunciat que el problema d’aquest espai ”també és aplicable al Bosc Urbà de Balafia, que té les mateixes característiques —terra de grava i escorxa de pi— i al qual ens és impossible accediri-hi”. 

BANER_300X250

El col·lectiu destaca que “el decret d’accessibilitat vigent és de 1995 (Decret 135/1995) i és incomprensible que en 24 anys els professionals encara no han pogut incorporar aquesta norma”. El Decret en qüestió “és molt clar en l’Annex 1 quan parla de ‘paviments en espais d’ús públic’, especificant que materials com la grava o altres àrids sense compactar estan prohibits”. “Cal recordar que els espais d’ús públic són per a tota la ciutadania”, han afegit.

El grup d’Accessibilitat d’ASPID està constituït per persones amb mobilitat reduïda i centra el treball en tots els àmbits susceptibles de generar problemes d’accessibilitat (transport, urbanisme, edificació) i en l’eliminació de les barreres en la comunicació.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*