Diumenge, 20 abril 2025
IniciDISCAPACITATASPAYM estrena el podcast ‘Lesió Medul·lar i Salut Mental’ per enfortir el...

ASPAYM estrena el podcast ‘Lesió Medul·lar i Salut Mental’ per enfortir el benestar emocional de les persones afectades

Aquest 5 de setembre s’estrenen els 3 primers programes coincidint amb el Dia de la Lesió Medul·lar

cartell podcast aspaym lesio medul·lar i salut mental
Cartell del podcast ‘Lesió Medul·lar i Salut Mental’ // Foto: ASPAYM

Amb motiu del Dia de la Lesió Medul·lar, Federació Nacional ASPAYM estrena aquest dimarts, 5 de setembre, els 3 primers programes del podcast ‘Lesió Medul·lar i Salut Mental’, un nou canal de comunicació que reunirà converses amb diferents professionals de l’àmbit de la discapacitat i de les persones amb lesió medul·lar o grans discapacitats físiques, així com el seu entorn familiar i afectiu.

Els programes, que tindran una durada de 20 minuts, recullen claus i trucs per enfortir el benestar emocional en el dia a dia, i també com afrontar el canvi de vida que suposa una lesió medul·lar sobrevinguda. Cada dimarts estarà disponible una nova entrega al seu canal de iVoox i al bloc comunica.aspaym.org.

En els diferents episodis, el podcast recorre els diferents moments i desafiaments emocionals que viu una persona des de la seva estada hospitalària fins a la seva qualitat de vida els dies, mesos i anys posteriors. També visualitzarà l’impacte que té ser “dependent” i com es conquereix la autonomia i la independència. Així mateix, abordarà figures de suport com l’assistència personal; i al·ludirà a què suposa una lesió sobrevinguda quan apareix a la infància, l’adolescència o en la gent gran, entre molts altres temes.

A través de les xerrades de professionals de les diferents seus de ASPAYM i persones amb grans discapacitats físiques, es posaran sobre la taula realitats, claus i consells despresos de les experiències laborals i les vivències personals. D’aquesta manera, els programes serveixen d’ajuda al benestar emocional ia la salut mental d’aquelles persones que, per múltiples causes, han de continuar endavant amb una discapacitat física sobrevinguda.

Primeres reaccions des de l’hospital i la qualitat de vida a llarg termini

Aquest dimarts 5 de setembre s’estrenen els tres primers programes. Al primer; ‘Lesió medul·lar des de l’hospital: Què m’està passant?’, intervindrà la psicòloga Silvia Pozo, d’ASPAYM Granada, i l’usuari d’ASPAIM Toledo Antonio Estepa, que explicaran com cal donar suport emocional a una persona recent ingressada a un centre mèdic amb una lesió medul·lar.

En el segon, ‘Afrontant la lesió medul·lar’, de nou Silvia Pozo passarà a punt a les reaccions més habituals davant d’una discapacitat sobrevinguda (depressió, negació, sentiments de culpa i injustícia), i compartirà estratègies per bregar amb aquestes respostes emocionals al costat de Jordi Mendieta, d´ASPAYM Catalunya.

El tercer i darrer podcast que s’estrena avui serà “Percepció de la qualitat de vida després de la lesió medul·lar”, amb la psicòloga de la Fundació del Lesionat Medular María José Arroyo. En ell, es parlarà de les diferents variables que determinen la qualitat de vida d’algú amb una gran discapacitat física; des dels factors demogràfics a les condicions ambientals, la percepció barreres o l’entorn mateix de la persona.

Aquest primers programes ja estan disponibles per escoltar-los online i de forma gratuïta al canal de iVoox de la Federació Aspaym i en el blog comunica.aspaym.org

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.