ASEM reivindica la inclusió social i l’accessibilitat universal en el Dia de les Malalties Neuromusculars

Un any més va llançar la campanya #Delamano15N

dia malalties neuromusculars inclusio social accessibilitat universal
Fotografies amb les mans unides són la simbologia de la campanya a les xarxes // Foto: Federació ASEM

Amb motiu del Dia de les Malalties Neuromusculars que es va celebrar el 15 de novembre, la Federación Nacional de Enfermedades Neuromusculares (Federación ASEM), i les seves 26 entitats de pacients, van reivindicar els principis d’inclusió social i l’accessibilitat universal. També va dur novament a les xarxes la campanya #DelaMano15N

El principi d’inclusió social, segons explica Eduardo Díaz Velázquez, professor de Sociologia de la Universitat d’Alcalá, apareix en la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social, “promou que totes les persones tinguin les oportunitats i recursos necessaris per participar plenament en la vida política, econòmica, social, educativa, laboral i cultural, i gaudir d’unes condicions de vida en igualtat amb els altres”.

BANER_300X250

Tant la inclusió social com l’accessibilitat universal “no només beneficien a les persones amb problemes de mobilitat, sinó que afavoreixen el conjunt de la societat. Avançar en aquests principis genera societats més cohesionades i igualitàries, el que implica un creixement econòmic més gran, sobre una base més sostenible “, subratlla el professor Díaz Velázquez.

Les malalties neuromusculars són un grup de patologies que afecten diverses estructures de la unitat motora (múscul, nervi o unió neuromuscular), i es caracteritzen per produir debilitat muscular, problemes de mobilitat o fatiga. Es calcula que unes 60.000 persones pateixen algun tipus de malaltia neuromuscular a Espanya.

Tenint com a objectiu lluitar per millorar la qualitat de vida de les persones i famílies que conviuen amb malalties neuromusculars, “Federació ASEM, impulsa la commemoració del Dia de les Malalties Neuromusculars, per reivindicar polítiques que garanteixin l’accés de les persones amb malalties neuromusculars dins els sistemes sanitari, laboral, educatiu i social en igualtat de condicions “, explica Manuel Rego, president de Federació ASEM.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*