Torna la campanya #DELAMANO15N de la Federación ASEM pel Dia de les Malalties Neuromusculars

Se celebra el dia 15 de novembre per conscienciar a la ciutadania

campanya delamano15 dia mundial malalties neuromusculars
Cartell de la campanya #DelaMano15 a favor de les malalties neuromusculars // Foto: Federación ASEM

La Federació Espanyola de Malalties Neuromusculars (Federación ASEM) i les seves associacions membre, llancen la campanya de conscienciació ciutadana #DELAMANO15N, que torna a activar-se amb motiu del Dia de les Malalties Neuromusculars, el 15 de novembre.

Les malalties neuromusculars són un conjunt de més de 150 patologies caracteritzades per ser degeneratives i produir discapacitat. Per ara no hi ha cap cura, però si hi ha molts factors que ajuden a millorar la qualitat de vida d’adults i nens amb aquestes patologies, com la fisioteràpia o la rehabilitació mèdica.

BANER_300X250

“Dins de les malalties neuromusculars es troben malalties força freqüents com les polineuropaties adquirides, la miastènia greu, la malaltia de Charcot-Marie-Tooth, la distròfia miotònica, l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) o la distròfia muscular de Duchenne, però hi ha altres moltes que encara que són considerades rares per la seva prevalença i incidència – el 20% dels casos de malalties rares corresponen a malalties neuromusculars- afecten en el seu conjunt a un gran nombre de persones“, explica el Dr. Gerardo Gutiérrez Gutiérrez, Coordinador del Grup d’estudi de Malalties Neuromusculars de la Societat Espanyola de Neurologia.

La campanya solidària # DELAMANO15N impulsada per Federación ASEM i les seves associacions, es pot seguir o participar-hi, a través de les xarxes socials, compartint fotografies de persones agafades de la mà, sota el hashtag de la campanya.

El moviment associatiu, organitza activitats de conscienciació i sensibilització en ciutats com Bilbao, Barcelona, ​​Sevilla, Sant Sebastià, Santiago, Vitòria, Oviedo, Las Palmas, Saragossa, Huelva, Gijón, Tenerife o Còrdova.

D’altra banda, a Madrid, la Federación ASEM realitzarà la presentació del primer llibre de nutrició i malalties neuromusculars, “Dieta en malalties neuromusculars”.

La Federación ASEM és una organització sense ànim de lucre que agrupa i representa les diferents entitats de persones amb malalties neuromusculars i les seves famílies. Treballa per millorar la seva qualitat de vida, promovent i defensant els seus drets, impulsant la investigació i fomentant el coneixement d’aquestes malalties en la societat. En l’actualitat agrupa 27 associacions, representant a les més de 60.000 persones que conviuen amb una malaltia neuromuscular a casa nostra.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*