Arriba l’Àgora Jove 2019 del CNJC per debatre sobre participació juvenil, associacionisme i diversitat funcional

Tindrà lloc el 18 de maig al Centre Cívic “Pere Quart” de Barcelona

agora-jove-associacionisme-juvenil-diversitat-funcional
La jornada es celebrarà sota l’eslògan “Igual de diferents” // Foto: CNJC

El Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” de Barcelona acollirà el proper dissabte 18 de maig l’Àgora Jove 2019, una jornada organitzada pel  Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) enguany destinada a debatre sobre la participació i l’associacionisme juvenil i la diversitat funcional.

Sota l’eslògan ‘Igual de diferents’, es tracta d’un espai de trobada que pretén aplegar joves d’arreu de Catalunya per tal de conèixer experiències participatives actuals i debatre i reflexionar sobre quin és l’estat de participació juvenil i com incloem a les persones amb diversitat funcional.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’Àgora Jove 2019 s’articula entorn a diferents sessions que inclouran la dimensió formativa, els debats i l’espai d’oci i interrelació. Aquestes són les següents:

– 10h-12h | Tallers: trenquem barreres comunicatives!

BANER_300X250

L’Àgora Jove 2019 s’iniciarà amb activitats de lleure per tal de trencar barreres comunicatives i emocionals entre les persones assistents. Hi haurà 2 tallers molt dinàmics preparats per FESOCA i JUP on les i els participants podran experimentar i debatre sobre els obstacles existents per a les persones amb diversitat funcional.

– 12h-13.30h | Xerrada sobre la participació juvenil i la diversitat funcional

Amb ponents que, mitjançant el diàleg amb totes les participants, convidaran a la reflexió col·lectiva sobre la situació del jovent amb diversitat funcional a Catalunya pel que fa a les barreres interseccionals que impedeixen la plena participació en les diferents esferes que afecten a la seva vida, posant èmfasi en la participació en espais associatius.

– 15h-16.30h | Sentim el cine

Gràcies al grup de joves de la Fundació Inclús, es podrà experimentar el cinema tal i com una persona amb diferent capacitat visual i/o auditiva ho viu. A partir d’aquests experiments, es reflexionarà entre totes de les dificultats i oportunitats que l’actual món del cinema ofereix a les persones amb diversitat funcional.

– 16.30h-18.30h | Taula rodona: Experiències i bones pràctiques

Es donaran a conèixer diferents experiències i bones pràctiques actuals que es duen a terme a Catalunya on l’eix fonamental és la construcció d’associacions i/o projectes inclusius. S’anlitzaran els elements potencials a ser replicats per les nostres entitats i es debatrà què tenen en comú les diferents experiències, així com quins reptes suposen.

– 18.30h-19.30h | Estratègies col·lectives per un associacionisme inclusiu

Al taller deliberatiu final gràcies a ECOM, es debatrà al voltant d’estratègies per promoure la participació, posant el focus en com construïm associacions accessibles, en tots els sentits, per tal que siguin inclusives i obertes a tothom.

– 19.30h | Monòleg i tapeo

Gràcies a la col·laboració d’el Marc Buxaderas, es posarà punt i final a aquesta amb un monòleg tractarà sobre les situacions quotidianes que passen les persones amb diversitat funcional amb l’objectiu que la gent reflexioni tot rient.

El CNJC es planteja l’Àgora Jove com un espai de participació clau de les entitats del Consell. Tanmateix també està obert a altres entitats del moviment associatiu juvenil i altres persones joves interessades, especialment també a aquelles entitats o col·lectius que treballin en matèria de diversitat funcional.

Tots els espais són accessibles i hi haurà traducció simultània en llengua de signes.

L’assistència a l’Àgora Jove no té cap cost per a la persona participant, però cal omplir el següent formulari abans del proper 10 de maig de 2019.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*