Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciEntrevistesAndrea Negri: “Per a mí no hi han persones amb discapacitat sinó...

Andrea Negri: “Per a mí no hi han persones amb discapacitat sinó persones amb capacitats diverses”

andrea negri
Jo amb la Andrea Negri (dreta) // Foto: Mireia Guilera

Us presento a Andrea Negri, una de les persones que m’han ensenyat a viure amb humor. A la meva aventura creuant l’oceà per anar a Argentina vaig tenir la gran sort de trobar-me amb ella i amb la seva família, que van adoptar-me com una filla. És part important de la meva vida i volia que la coneguéssiu com a gran professional i millor persona.

Què és l’humor per a tu?  

banner newsletter oferta 50%

L’humor per a mi és el que fa que la meva vida sigui millor. Diria que és el meu combustible i antídot davant de situacions adverses. Clar que estic parlant d’un humor saludable, aquell que millora la qualitat de vida dels éssers humans, aquell que uneix, en lloc d’allunyar, aquell que provoca riure, alegria i sobretot ganes d’anar per endavant. 

Tens alguna vitamina preferid? Quina és?  

Siii, i tu la coneixes molt bé, és la Vitamina H, la més poderosa de tot l’univers. Prens una als matins i veuràs com el teu dia es transforma per a bé. 

Quines són les propietats de l’humor?  

L’humor té múltiples beneficis per a l’ésser humà, tant físics com psíquics. El riure, ajuda a descomprimir tensions, diuen que 5 minuts d’una bona rialla equivalen a 20 minuts d’activitat física, què tal??. Millora el sistema immune, col·labora amb la regulació de la digestió, la tensió arterial i el ritme cardíac entre d’altres. A nivell psíquic, l’alegria és l’emoció que neix naturalment, l’entusiasme i l’optimisme s’apoderen de la persona, sentint que poden ser capaços de fer el que es proposin, parant-se davant la vida com a veritables protagonistes del seu destí. 

Té un gran poder protector, i gran catalitzador de l’estrès, desdramatitzant situacions i perdent la por al ridícul, a equivocar-se… en definitiva té un enorme poder Humanitzador. 

Existeixen límits en l’humor?  

L’únic límit que jo trobo és quan l’humor fa mal i no és saludable. El límit és aquest, tant per a un mateix com cap a l’altre. És bo riure amb l’altre, gaudir al costat de l’altre i no de l’altre . Els acudits i les bromes han de ser utilitzats pensant en l’humor de l’altre i no solament en el propi, ja que moltes vegades ocorre que enviem un “chistecito” a l’altre només pensant en la gràcia que ens causa a nosaltres, sense tenir en compte que, tal vegada, per a l’altre és ofensiu. Recomano tenir empatia i conèixer amb qui m’estic comunicant, a l’hora d’utilitzar Humor.

El mal humor pot fer-nos emmalaltir?  

En primer terme em sembla important definir que vol dir estar malalt, és a dir, tenir alguna malaltia tant física com psíquica. Per a mi seria el mancar de salut, des de lo psíquic tenir una percepció de benestar subjectiu molt baixa, estar trist, deprimit… No et puc dir a ciència certa que Si, però puc donar la meva opinió del que veig a diari al carrer. Les persones amb mal humor, es veuen amb cara lletja, no connecten, són persones amb les quals no és agradable estar i per tant en general, viuen en una queixa constant transitant el món amb una mirada pessimista i en molts dels casos es burlen dels altres. Això, per a mi no és gaudir de salut.  

Com valoraries l’estat actual de l’humor?  

Puc parlar del meu país, Argentina. Som una societat en general que gaudeix de bon humor, però lamentablement s’estan veient cada vegada més persones amb molta agressió, ira i fins a la depressió. Diria que molt va tenir o té a veure la Pandèmia, de la qual encara no sabem quines seran les conseqüències. Perdre familiars i no poder acomiadar-se d’ells, perdre la feina, els llaços socials, tot producte del confinament. Crec que avui més que mai, necessitem de les intervencions de professionals de la salut que ajudin les persones a poder trobar una mirada optimista i d’esperança cap al futur, i tinc la ferma convicció que l’Humor i el riure són excel·lents recursos per a això.

Per a qui no et conegui, qui és Andrea Negri?  

Sóc una dona de 55 anys, casada amb Pablo, el meu amor amb qui tenim dos fills, Rodri 24 anys i Vicky 22, vivim a l’Argentina en una localitat bonaerense que s’anomena San Isidro. Amo ser dona, esposa i mamà, estar a la meva casa, cuidar i mimar els meus, sóc molt “amiguera” i tinc diversos  grups d’amigues amb qui ho passo molt bé. 

Sóc Llicenciada en Recursos Humans i ara de Psicologia, i crec que no pararé mai de formar-me. Fa 17 anys vaig crear una consultora que s’anomena Humor Laboral, des de la qual portem endavant assessories en RH, xerrades i tallers enfocats en el desenvolupament de l’Humor Positiu en les empreses, que dir-te estimo la meua feina, com veuràs estimo tota la meva vida, i t’asseguro que no va ser fàcil arribar fins aquí, tot va ser i és producte de la meva actitud enfront del món.

Quina paraula et defineix millor?  

Sens dubte l’Entusiasme.

Què fas quan tens un mal dia?  

Em prenc la vitamina H jaja.

Què és Humor laboral?  

L’Humor laboral té com a objectiu desenvolupar l’humor positiu en les persones que treballen. I com ho fem? a través de Tallers, xerrades, intervencions d’H+ a través de Clowns d’hospital, amb el ferm propòsit de millorar el benestar subjectiu de les persones que treballen i la salut laboral, i està comprovat que si això millora, es veu en els resultats de la companyia. En les enquestes de clima els resultats auguren que les persones prefereixen treballar amb líders que tinguin sentit de l’humor positiu .

Quina relació tens amb la discapacitat ? 

Per a mi no hi ha discapacitat, sinó persones amb capacitats diferents. Aquesta és la meva manera de vincular-me amb els altres al món.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

1 COMENTARI

  1. Quina visió més inspiradora! Encomana l’entusiasme de viure i explorar el món
    Gràcies Mireia per donar-me a conèixer l’Andrea Negri i la Vitamina H! 🙂

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content