Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatArrenca la Setmana Mundial de les Persones Sordes amb l’objectiu de conscienciar...

Arrenca la Setmana Mundial de les Persones Sordes amb l’objectiu de conscienciar sobre la pèrdua i la cura auditiva

Finalitzarà el 26 de setembre amb la celebració del Dia Mundial de la Sordera

la implant coclear evita la pèrdua auditiva dels nens
Un nen amb un implant bilateral // Foto: Federació AICE

Avui comença la Setmana Internacional de les Persones Sordes que acaba el proper dia 26 amb la celebració del Dia Internacional de la Sordera celebrat l’últim diumenge setembre a tot el món. Durant aquests dies se celebraran diferents actes per visibilitzar i conscienciar sobre la pèrdua i la cura auditiva.

Segons l’Informe Mundial de l’Audició de l’OMS publicat aquest 2021, les dades de cara a un futur no tan llunyà són alarmants. La previsió per a l’any 2050 és que hi hagi en tot el món 700 milions de persones amb problemes greus de pèrdua d’audició. Afirma que actualment 1.000 milions d’adults i joves corren el risc de patir pèrdua auditiva permanent i inevitable.

fiare banca etica crowdfunding

L’ús d’auriculars més d’una hora a el dia o el volum excessiu amb què s’escolta música són dos dels problemes més destacats, per això remarca que petites accions poden marcar l’esdevenir de la nostra audició.

Anualment, es perden més de 830.000 milions d’euros, principalment a causa de la pèrdua de productivitat i aïllament social atribuïda a la pèrdua auditiva no atesa. Dada que es podria revertir amb una inversió per part dels governs d’1,19 euros anuals per persona per prestar serveis de cura de l’oïda, ja que s’estima que en 10 anys el guany seria de 13 euros per cada euro invertit.

Si no s’aborda, la pèrdua auditiva pot afectar negativament molts aspectes de la vida: comunicació, desenvolupament del llenguatge i parla als nens, cognició, educació, ocupació, salut mental i relacions interpersonals.

En 2019 la pèrdua auditiva relacionada amb l’edat va ser la tercera causa més elevada d’anys viscuts amb discapacitat a nivell mundial i la principal causa per a adults majors de 70 anys.

Els implants coclears

Els implants coclears són dispositius electrònics, especialment útils quan l’audiòfon té poc o cap benefici o no es pot utilitzar. La tecnologia auditiva, com els audiòfons i els implants coclears, són eficaços i rendibles i poden beneficiar tant a nens com a adults. A tot el món hi ha més de 500.000 persones usuàries implantades coclears i a Espanya concretament, comptem amb al voltant de 20.000 persones implantades coclears.

“L’implant coclear és la meva vida. Sense ell no podria viure. No moriré però no tindria felicitat. No podria escoltar. És una bogeria. Els implants coclears em van salvar la vida”, explica un nen de 10 anys implantat bilateral.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES