Antoni Comín: “Per ser referent internacional en salut ho hem de ser també en salut mental”

El conseller de Salut inaugura una jornada sobre polítiques i estratègies en salut mental

antoni comín catalunya referent internacional salut mental
Antoni Comín durant la inauguració de la jornada a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau // Foto: gencat

El conseller de Salut, Antoni Comín, va assegurar ahir que “si el sistema de salut català vol ser un referent internacional, ho ha de ser també en l’àmbit de salut mental”. Comín va fer aquesta afirmació durant l’acte d’inauguració de la Jornada “Polítiques i estratègies en l’atenció a la salut mental i les addicions en el context internacional” que es va fer a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.

El titular de Salut va afirmar també que “Catalunya té l’aspiració de ser un referent en salut, com Finlàndia ho és en educació”. “Volem ser la Finlàndia de la salut”, va reblar el conseller.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Davant experts internacionals en salut mental de la Joint Action Mental Health and Wellbeing i assessors de The European Mental Health Action Plan, el conseller va insistir que la salut mental és una prioritat del Departament de Salut i va assenyalar que “el pressupost del 2017 és el pressupost de la salut mental a Catalunya” amb una dotació addicional aquest any per aquest àmbit de 70 M€ que es destinen principalment a desplegar el nou model comunitari.

Durant la seva intervenció, el titular de Salut va detallar que aquesta dotació addicional es destina a reforçar l’atenció comunitària amb una partida de 49 M€ amb programes de salut i escola i altres programes com el de prevenció i promoció comunitaris.

BANER_300X250

Finalment, el conseller va destacar que “una manera de simbolitzar aquest salt en importància, en model i en prioritat és el fet que s’ha passat de la marca ‘Pla director’ a una autèntica estratègia nacional en salut mental”.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*