Dimarts, 16 abril 2024
spot_img
IniciRESPONSABILITAT SOCIALAndi Sabadell i l'empresa Deter-Oil col·laboren en el reciclatge d’olis de cuina...

Andi Sabadell i l’empresa Deter-Oil col·laboren en el reciclatge d’olis de cuina a la ciutat

Persones amb discapacitat intel·lectual del projecte d’inserció laboral d’Andi han estat contractats per l’empresa

andi sabadell i deter oil reciclatge oli
El projecte utilitza contenidors que fabrica l’Associació VIDIA // Foto: Andi Sabadell

Andi Sabadell, mitjançant el projecte d’inserció laboral a l’empresa ordinària anomenat Esqueix, col·labora des de fa uns mesos amb l’Associació VIDIA, a través de l’empresa Deter-Oil Ecology SL per evitar que els olis de cuina usats, que són summament contaminants, vagin a parar als desguassos.

Així, diversos participants al projecte d’inserció laboral d’Andi, amb discapacitat intel·lectual, han formalitzat períodes de pràctiques i han estat contractats a Deter-Oil. La seva tasca és la d’informar les escoles de la ciutat de l’existència dels contenidors especials que instal·la l’Associació VIDIA, i que estan destinats al reciclatge d’aquest residu altament contaminant, que s’acaba reconvertint en diferents tipus de combustible, com ara el biodièsel. També es dediquen a tasques administratives i comercials, a la recollida de dades, al lliurament de documentació, a la captació de clients i a l’atenció telefònica.

El servei d’inserció laboral d’Andi Sabadell dona suport i seguiment individualitzat tant a la persona com a l’empresa, i els acompanya en el procés de cerca, inserció i adaptació al lloc de treball, garantint resultats a ambdues parts a través de la formació en el lloc de treball i l’avaluació al llarg del procés.

Fins el moment, 7 escoles de Sabadell fan ús del reciclatge impulsat per VIDIA (Escola Torreguitar, Escola Xaloc, Escola Miquel Carreres , Escola Can Rull, Escola Sant Júlia, l’Institut Vallès i l’Escola Catalunya), mentre que l’associació ha signat convenis amb els ajuntaments de Ripoll, Campdevànol, Gombrèn, Centelles i Sant Pol de mar per la instal·lació i manteniment dels contenidors.

L’eliminació de l’oli de cuina utilitzat a través del desguàs incideix directament en la proliferació de plagues urbanes (rosegadors, insectes, etc.) i de microorganismes perjudicials per a la salut. També produeix un alt cost econòmic per les avaries en la xarxa de clavegueram públic i el treball extra per a les plantes de tractament d’aigües residuals.

L’associació VIDIA realitza un servei mediambiental global per a què tota la ciutadania tingui un contenidor de reciclatge el més pròxim possible al seu domicili, i ho fa fomentant la incorporació al mercat laboral de persones amb discapacitats i de dones que han sofert maltractament físic o psicològic.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content