Diumenge, 5 desembre 2021
IniciCulturaAMPANS s’endinsa en el món digital amb la creació de NFT a...

AMPANS s’endinsa en el món digital amb la creació de NFT a partir d’il·lustracions del taller l’Art de Viure

El projecte es va posar en marxa el 2019 per fomentar la creativitat de les persones amb discapacitat intel·lectual

Persones treballant els NFT al taller 'L'Art de Viure'
Persones treballant els NFT al taller ‘L’Art de Viure’ // Foto: AMPANS

El taller artístic L’Art de Viure, que AMPANS va crear fa un parell d’anys com un servei ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament i amb malaltia mental, s’endinsa ara en el món digital amb la creació de NFT (Non Fungible Tokens) i contribuir, a través d’aquesta nova tecnologia, a la divulgació del projecte d’art i de les persones que hi participen.

Per fer-ho, ha escollit una primera col·lecció d’il·lustracions basada en la reproducció de superherois, recreats amb els ulls d’una persona en situació de discapacitat intel·lectual.

fiare banca etica crowdfunding

Superherois amb capacitats fora del comú, però alhora amb trets que els fan molt humans perquè “tothom portem un heroi dins”. OpenSea és el Marketplace que ha escollit AMPANS pel llançament del primer token. L’entitat ha previst fer una publicació setmanal durant les primeres 5 setmanes per iniciar aquesta campanya.

Els NFT són actius digitals únics que no es poden modificar i que han despertat molt d’interès entre col·leccionistes del món digital. Funcionen a través de la tecnologia blockchain i tenen assignat un codi d’autenticitat que permet una traçabilitat segura.

AMPANS publicarà les creacions de l’Art de Viure i les posarà a disposició dels col·leccionistes d’aquest tipus d’art.

El taller L’Art de Viure

Al llarg dels dos anys de vida del taller L’Art de Viure, aquest espai ha crescut en tots els sentits, des del nombre de participants que volen explorar el seu talent a través de l’art, passant per la qualitat dels treballs artístics, alguns dels quals responen a encàrrecs que han fet institucions, empreses, projectes culturals, espectacles o exposicions.

L’Art de Viure ha rebut nombrosos premis i reconeixements. Recentment ha guanyat 6 dels 7 premis que atorga anualment la Fundació Setba i una de les seves creacions ha estat escollida per a il·lustrar una marca de xocolates. També ha creat il·lustracions per a les etiquetes de vi d’alguns cellers o ha fet la imatge de portada d’un certamen literari organitzat per l’Ajuntament de Manresa entre desenes d’altres projectes.

AMPANS confia en el camí de la creativitat i l’art en brut que és com s’anomena a l’art fomentat per a persones amb diversitat intel·lectual, com una eina molt potent d’expressió per comunicar projectes i fer visible situacions que sovint queden amagades.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES