Ampans construirà un equipament d’acollida per a persones amb discapacitat en situació d’envelliment

En uns terrenys a Santpedor cedits per l’Ajuntament de Manresa

ampans acollida residencial discapacitat envelliment
L’entitat acompanya 265 persones amb més de 45 anys // Foto: Ampans

Ampans hi projectarà un model innovador d’acolliment residencial per a persones amb discapacitat que estan en situació d’envelliment a la finca de propietat municipal de La Parada que la setmana passada va cedir-li l’Ajuntament de Manresa per fer-hi un equipament social. Es tracta d’un terreny situat entre els carrers de La Pau i el Camí Vell de Santpedor.

AMPANS treballa des de fa temps en l’estudi de nous models d’atenció que responguin a les necessitats específiques de les persones amb discapacitat que es fan grans, i donin resposta a les pròpies famílies que envelleixen juntament amb els seus fills i que volen mantenir la unitat familiar.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Moltes de les persones que AMPANS acompanya al llarg dels més de 50 anys de trajectòria en el camp de la discapacitat intel·lectual, han crescut amb l’entitat. En aquests moments, mitjançant els seus serveis de continuïtat assistencial, acompanya 265 persones que tenen més de 45 anys.

Amb aquest projecte l’entitat vol donar resposta a les persones grans amb discapacitat, i a les situacions familiars que, arran de l’envelliment de tots els seus membres, requereixen suports per assegurar la unitat de convivència de pares i fills.

BANER_300X250

La Parada, projecte social

L’avantprojecte de La Parada presenta un equipament distribuït en 3 espais: Llars residència,  Benestar i Salut i espai comunitari. Disposarà de 60 places de llars-residència per a persones que requereixen suport,  50 places de servei diürn de teràpia ocupacional per a persones amb necessitats de suport, i 12 habitatges destinats a persones i famílies amb necessitats de suport puntual per a la seva autogestió i vida independent.

El nou equipament de La Parada s’està projectant amb paràmetres innovadors. A banda de disposar de tots els recursos humans i tècnics necessaris, incorporarà la tecnologia com a eina per a millorar la qualitat de vida de les persones i les relacions amb la comunitat, i oferirà una àmplia prestació de serveis, amb un model d’atenció centrat en les persones i, alhora, amb la inclusió del propi servei com a valor de ciutat.

AMPANS preveu començar les obres el mes de setembre amb l’objectiu que estigui llest per a la seva posta en marxa, l’octubre del 2020.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*