22 C
Barcelona
Dissabte, 6 juny 2020

Alumnes de l’Escola Moragas i els germans Torres presenten el receptari inclusiu “Posa’t el davantal”

Apunta't al nostre Newsletter

Per estar al dia de totes les notícies, anuncis i ofertes especials

També has de llegir...

FSCD i Diari de la Discapacitat, junts per millorar la visibilitat mediàtica de la discapacitat intel·lectual

Èxit21 és el diari digital de la Fundació Catalana Síndrome de Down // Foto: FCSD La Fundació Catalana...

Cultura commemora els 10 anys de la Llei de la Llengua de Signes Catalana

Nen expressant-se en LSC // Foto: gencat El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...
escola-moragas-receptari-cuina-inclusiva
Portada del receptari de cuina inclusiva ‘Posa’t el davantal’ // Foto: Escola Moragas

Ahir un grup d’alumnes de l’Escola Moragas i els cuiners germans Torres van presentar al Mercat de les Corts de Barcelona, el receptari inclusiu “Posa’t el davantal”, un llibre de receptes senzilles accessible per a persones amb discapacitat.

Les receptes estan representades amb pictogrames, fotografies i altres recursos gràfics (adaptats amb els sistemes augmentatius i alternatius de comunicació), amb text senzill i planer per facilitar la comprensió. També compta amb una versió  interactiva per tal de fer-ho accessible a través d’smartphones i tauletes, gràcies a un codi invisible de lectura per a persones cegues (descarregable amb l’app Wheris).

El llibre inclou vint-i-vuit receptes adaptades a les diverses estacions de l’any, seguint el calendari escolar. Hi ha de tot: primers plats, plats principals, postres i melmelada de temporada. Així, dins de cada recepta trobarem: el nom de la recepta i el cuiner que la proposa, els estris de cuina que es necessitaran, els ingredients, el temps d’elaboració i la dificultat, el nombre de racions, els al·lèrgens i la preparació pas a pas.

El receptari inclusiu l’ha elaborat l’escola d’educació especial Moragas, amb la col·laboració del Districte de les Corts, dins l’Espai d’Inclusió, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Mercats de Barcelona, la Direcció de Comerç i la Direcció de Serveis editorials de l’Ajuntament. També ha comptat amb la col·laboració i implicació de professionals de la cuina de renom internacional com l’Albert Adrià, la Carme Ruscalleda (autora del pròleg), el Christian Escribà, el Fran López, els germans Torres, la Fina Puigdevall, el Mateu Casañas, l’Oriol Castro i l’Eduard Xatruch.

El dissabte 19 d’octubre, també es presentarà a la fira Mercat de Mercats a l’avinguda de la Catedral, a càrrec de Carme Ruscalleda.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

Últimes notícies

La Generalitat suspèn la tramitació de sol·licituds dels ajuts Covid-19 al pagament del lloguer

El Govern ha rebut un allau de sol·licituds // Foto: Obra Social "la Caixa" Dimecres es va publicar...

La Comissió de Govern de la RGC fa una declaració conjunta sobre l’Ingrés Mínim Vital

Reunió de la Comissió de Govern de la RGC // Foto. gencat La Comissió de Govern de la...

Usuaris d’ASPID gaudeixen d’una paella solidària del xef Mateu Blanch

Bibiana Bendicho amb Mateu Blanch al restaurant Caravista // Foto: ASPID Un total de 23 usuaris d’ASPID han...

SIFU llança una formació per a la integració laboral de persones amb discapacitat post Covid-19

Cartell de la plataforma formativa // Foto: Grupo SIFU La Fundació Grup SIFU llança aquest dijous una plataforma...

Sebastià Catllà renova el càrrec de president de la Fundació AMPANS quatre anys més

Sebastià Catllà, president del Patronat de la Fundació // Foto: AMPANS El Patronat de la Fundació AMPANS ha...