Alumnes de l’Escola Moragas i els germans Torres presenten el receptari inclusiu “Posa’t el davantal”

Consta de 28 receptes de cuina senzilla

escola-moragas-receptari-cuina-inclusiva
Portada del receptari de cuina inclusiva ‘Posa’t el davantal’ // Foto: Escola Moragas

Ahir un grup d’alumnes de l’Escola Moragas i els cuiners germans Torres van presentar al Mercat de les Corts de Barcelona, el receptari inclusiu “Posa’t el davantal”, un llibre de receptes senzilles accessible per a persones amb discapacitat.

Les receptes estan representades amb pictogrames, fotografies i altres recursos gràfics (adaptats amb els sistemes augmentatius i alternatius de comunicació), amb text senzill i planer per facilitar la comprensió. També compta amb una versió  interactiva per tal de fer-ho accessible a través d’smartphones i tauletes, gràcies a un codi invisible de lectura per a persones cegues (descarregable amb l’app Wheris).

BANER_300X250

El llibre inclou vint-i-vuit receptes adaptades a les diverses estacions de l’any, seguint el calendari escolar. Hi ha de tot: primers plats, plats principals, postres i melmelada de temporada. Així, dins de cada recepta trobarem: el nom de la recepta i el cuiner que la proposa, els estris de cuina que es necessitaran, els ingredients, el temps d’elaboració i la dificultat, el nombre de racions, els al·lèrgens i la preparació pas a pas.

El receptari inclusiu l’ha elaborat l’escola d’educació especial Moragas, amb la col·laboració del Districte de les Corts, dins l’Espai d’Inclusió, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Mercats de Barcelona, la Direcció de Comerç i la Direcció de Serveis editorials de l’Ajuntament. També ha comptat amb la col·laboració i implicació de professionals de la cuina de renom internacional com l’Albert Adrià, la Carme Ruscalleda (autora del pròleg), el Christian Escribà, el Fran López, els germans Torres, la Fina Puigdevall, el Mateu Casañas, l’Oriol Castro i l’Eduard Xatruch.

El dissabte 19 d’octubre, també es presentarà a la fira Mercat de Mercats a l’avinguda de la Catedral, a càrrec de Carme Ruscalleda.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*