Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSALLEM abordarà el repte de la transformació dels serveis socials per a...

ALLEM abordarà el repte de la transformació dels serveis socials per a les persones amb discapacitat en les XIX Jornades Tècniques

Se celebran els dies 27 i 28 de setembre a l’Auditori Joan Oró del Parc AgroBioTech de Lleida 

jornades tècniques allem serveis socials
Cartell de les XIX Jornades Tècniques // Foto: ALLEM

La Federació ALLEM organitza els dies 27 i 28 de setembre les XIX Jornades Tècniques d’ALLEM, una sèrie de conferències de referència del sector social que tractaran la situació actual dels serveis socials de suport a la vida i al treball per a les persones amb discapacitat a Catalunya.

Aquest any, les Jornades tindran lloc a l’Auditori Joan Oró del Parc AgroBioTech de Lleida amb el lema “Més suports, més comunitat, més autonomia”, i permetran als professionals i assistents, conèixer com poden evolucionar els serveis socials de suport per poder respondre millor a les necessitats de les persones per una millor qualitat de vida, tenir més autonomia i poder enfortir la xarxa de suports a la comunitat.

L’acte d’inauguració comptarà amb la ponència inspiradora de Joan Anton Català, astrofísic, divulgador científic i consultor, que parlarà sobre com canviar la perspectiva i aprendre a viure la gestió del canvi en les organitzacions amb equilibri emocional.

Cicle de conferències

Les conferències es faran en tres blocs durant dos dies. En el primer bloc es tractarà el repte de la transformació dels serveis, amb reflexions sobre la realitat dels suports i les cures a les persones amb discapacitat. Com les entitats s’estan transformant i ja ofereixen suports centrats en les persones amb l’objectiu de facilitar la vida autònoma de les persones amb discapacitat en la comunitat on viuen; amb tres experts de referència, Fernando Fantova, Margarita Cañadas i Ester Ortega, que donaran la seva visió sobre què s’entén per “transformació” dels serveis socials de suport, per a qui, per què i com “transformar” els serveis socials de suport i les organitzacions del Tercer Sector per fer possible una vida plena a la comunitat.

En el segon bloc, es reflexionarà sobre l’evolució dels suports per al treball i sobre com s’està donant resposta a les necessitats d’ocupació actuals de les persones amb discapacitat, mancances, reptes i perspectives de futur; amb l’experiència d’entitats de referència del sector a Catalunya i País Basc. Amb el Director General d’Economia

Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Juli Silvestre i professionals experts del sector com els professors Ricardo Esteban i Jordi Carrillo, Glòria Canals presidenta de Fundació AURA i Iñaki Alkorta, president de Gureak.

En el tercer bloc, la Directora General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Marta Segura i el Secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens, presentaran dues accions molt importants perquè el canvi profund que necessiten els serveis socials públics a Catalunya sigui una realitat. Per una banda, la constitució de l’Agència Integrada Social i Sanitària i, per una altra, el procés de revisió de la Cartera de serveis socials de Catalunya. Finalment, es presentaran sis projectes pilot finançats pels Fons Next Generation a través del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 del Govern d’Espanya i del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, entre ells, el projecte “Som Rurals – Som de Muntanya” de la Federació ALLEM. Aquests projectes posen el focus en la vida en entorns rurals o de muntanya i evidencien la dificultat d’accedir als serveis socials convencionals degut a les situacions d’aïllament no volgut i la necessitat de refer i sostenir les comunitats com a xarxes de suport naturals.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content