Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatAena licita el servei d’assistència a persones amb mobilitat reduïda de tres...

Aena licita el servei d’assistència a persones amb mobilitat reduïda de tres aeroports de la xarxa a Catalunya

El nou concurs afecta als aeroports Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Girona-Costa Brava i Reus

zona-embarcament-passatger-sordcecs-aeroports
Zona d’embarcament de l’aeroport de Santiago // Foto: Wikimèdia Commons

Segons recull l’agència de notícies Servimedia, Aena ha aprovat la licitació del Servei d’Assistència a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR) per 12 aeroports de la seva xarxa, entre els que es troben els catalans Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Girona-Costa Brava i Reus. La licitació, per un període de 4 anys i prorrogable un any addicional, suposa un import total de fins a 223.792.000 euros.

El nou concurs persegueix l’objectiu de continuar oferint la màxima qualitat en el servei d’atenció a persones amb mobilitat reduïda. Per a això les empreses adjudicatàries hauran de complir requisits molt precisos pel que fa a l’assistència oferta, els mitjans tècnics i humans necessaris, els temps de resposta, la formació de personal o l’atenció i tracte perquè el passatger amb problemes de mobilitat sigui atès de forma adequada.

fiare banca etica crowdfunding

El Servei d’Atenció a Persones amb Mobilitat Reduïda d’Aena, conegut també com “Sense Barreres” és el millor valorat pels passatgers en base a les enquestes que es realitzen de forma periòdica en els aeroports de la xarxa d’Aena, amb una puntuació de 4,9 sobre un màxim de 5.

És un servei que la companyia presta de forma gratuïta en tots els aeroports amb vols comercials de la xarxa d’Aena i garanteix que totes les persones puguin gaudir del transport aeri amb independència de la seva discapacitat o problema de mobilitat i en igualtat de condicions a la resta de passatgers.

La xarxa d’aeroports d’Aena va atendre el 2019 a prop d’1,9 milions de persones amb mobilitat reduïda, el que representa un 11% més d’assistències pel que fa a 2018 i el major valor anual des de la posada en marxa el servei en 2008.

L’any passat, tot i les restriccions de mobilitat aplicades per la pandèmia de la Covid-19, el servei “Sense Barreres” es va mantenir operatiu en tot moment degut al seu caràcter essencial. Durant el 2020 es van realitzar un total de 521.000 assistències en la xarxa.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES