ADintreBCN reivindica el paper dels CETS en la inclusió social de les persones amb discapacitat d’especial dificultat

Reclama més suport de l’Administració per continuar la seva tasca

jardiners barcelona cets reivindica adintrebcn
Els CETS són una de les poques sortides laborals que tenen les persones amb discapacitat amb especials dificultats // Foto: Grup Cooperatiu TEB

L’Associació ADintreBCN, integrada per les cooperatives sense ànim de lucre  Barnaverd, Tundra, GSIS i TEB Verd i per la Fundació Tallers, ha reivindicat avui el paper dels Centres Especials de Treball com a gairebé l’única via possible perquè les persones amb discapacitat d’especial dificultats puguin accedir a un lloc de treball estable, i en aquest sentit demanen suport de les administracions per poder continuar desenvolupant aquesta tasca. Els col·lectius reconeguts com a especials dificultats dintre de la discapacitat són les persones amb discapacitat intel·lectual, problemes de salut mental, i discapacitat física i/o sensorial de més del 65%.

“Per a aquests col·lectius, la feina és una porta d’accés a dur una vida inclusiva”, afirma Toni Guiu, president d’ADintreBCN. Guiu reconeix que el perfil de persones que atenen aquests centres tenen dificultats per accedir a un lloc de treball estable fora del treball protegit, i que hi ha mancança de programes de suport a l’empresa ordinària. Segons explica Guiu, el paper de les Administracions esdevé cabdal a l’hora d’incorporar clàusules socials que discriminen positivament les entitats que atenen aquests col·lectius: “En l’àmbit dels serveis mediambientals hi ha moltes tasques com el manteniment dels parcs o les jardineres que són ideals per a les persones amb discapacitat intel·lectual, ja que no necessiten maquinària pesada ni conducció de vehicles, que la majoria de vegades no estan a l’abast del nostre col·lectiu”. Així mateix, afirmen que el contacte amb la natura i cura dels espais naturals són activitats que contribueixen a reforçar l’autoestima d’aquest col·lectiu.   

BANER_300X250

Sense programes especialitzats per fer un acompanyament d’aquests col·lectius, les empreses i les administracions públiques que aposten per la contractació directa de persones amb discapacitat, es decanten per perfils amb menys dificultats d’adaptació. “Les persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental es veurien relegats a quedar-se a casa, si no fos pel treball protegit a través dels centres especials de treball sense ànim de lucre”, afirma el president d’ADintreBCN.  

Guiu també destaca el paper dels CET socials com a entitat especialitzada que proporciona un suport integral perquè la persona pugui desenvolupar una vida inclusiva: des del treball, a l’habitatge, passant per l’esport i el lleure. Aquesta tasca, desenvolupada a través d’unitats especialitzades d’ajustament personal i laboral, implica també un seguiment a través de l’entorn familiar en els casos en què és necessari. Les entitats vetllen també per un acompanyament a la planificació del futur quan les famílies no se’n poden fer càrrec i promouen serveis com el de Llar-Residència o Servei de Suport a la Pròpia llar, que permeten una vida autònoma.  

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*