L’estrena del curt ‘Som, estem aquí’ obre el debat sobre els drets i necessitats de les persones amb paràlisi cerebral

L’audiovisual recull un collage de vides, experiències i activitats

Som_estem_aqui curt debat paràlisi cerebral
Cartell del curt sobre l’altra cara de la paràlisi cerebral i discapacitats similars // Foto: SGAE

La Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT) i la Fundació SGAE van estrenar dimecres a la tarda el curt Som, estem aquí (L’altra cara de la paràlisi cerebral i discapacitats similars), una peça que té la missió principal de visibilitzar el col·lectiu de persones que conviu amb aquesta discapacitat i posar en valor la lluita del seu dia a dia, així com el paper de les entitats que vetllen pels seus drets i benestar.

En la presentació, que va comptar amb la projecció de la cinta i un col·loqui conduït pel periodista Marc de las Heras, es van retrobar protagonistes de la cinta amb l’equip tècnic, i es va generar un diàleg sobre els drets i necessitats del col·lectiu.

BANER_300X250

L’audiovisual, dirigit per la cineasta Roser Aguilar (Lo mejor de mí, Brava), amb música del compositor i músic Emili Baleriola i veu en off de l’actriu Bruna Cusí (Incerta Glòria, Estiu 1993) compta amb el protagonisme i el testimoni dels usuaris, les famílies, els professionals i les entitats que integren la FEPCCAT.

El curtmetratge s’ha construït com un collage de vides, experiències i activitats del dia a dia dins les associacions, però també incorpora celebracions especials. La peça mostra imatges d’escoles d’educació especial, de serveis ocupacionals per a persones adultes, de teràpies assistides amb animals (gossos i cavalls), entre d’altres. Al mateix temps, s’hi poden veure moments de la Cursa solidària “En Marxa per la paràlisi cerebral”, que organitza la FEPCCAT, el flashmob multitudinari que organitza la Fundació El Maresme dins les Santes de Mataró, o l’obra de teatre de l’Associació AREMI de Lleida, que va omplir el Teatre de La Llotja en motiu del seu 40è aniversari.

Som, estem aquí és resultat del projecte «L’altra cara de la paràlisi cerebral», amb el qual la FEPCCAT vol trencar prejudicis i mostrar, de forma directa, amb proximitat i tendresa però sense renunciar a punts d’humor, l’energia de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*