Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDRETSActivitat educativa a Terrassa perquè alumnes de primària aprenguin a conviure en...

Activitat educativa a Terrassa perquè alumnes de primària aprenguin a conviure en un món de diversitat

terrassa activitat educativa alumnes món diversitat
Membres de FUPAR i del Casal Municipal Anna Murià durant l’activitat amb infants // Foto: FUPAR

A partir de l’exposició mural de deu plafons de Joan Turu, l’activitat “Conviure en un món de diferències” organitzada per Fupar conjuntament amb el Casal Municipal de la Gent Gran Anna Murià i l’Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, pretén que els alumnes de cicle mitjà i superior d’escoles de primària aprenguin a conviure en un món de diversitat.

El projecte promou valors com el respecte, la tolerància o l’acceptació a través del lideratge actiu de sis persones grans dinamitzadores del Casal Municipal Anna Murià i vuit persones del Centre Ocupacional de Fupar.

L’activitat aporta una visió positiva envers l’envelliment i les capacitats diverses, visibilitza la diversitat existent a la societat, ja sigui d’origen, religiosa, persones grans, infantesa, orientació sexual o gènere, i reforça els missatges que apareixen a les il·lustracions amb lemes com “Si ens deixem d’etiquetar, ens deixarem ser” o“Allò essencial és invisible als ulls”.

La coordinadora d’activitats de Fupar, Anna Sanglas explica que “es tracta d’un projecte que aconsegueix crear sinergies reals entre les persones amb discapacitat intel·lectual i la gent gran, i on cada persona adquireix un rol concret que la resta de persones participants accepten i valoren”.

L’espai on es realitza l’activitat és el Claustre del Convent de Sant Francesc de Terrassa, un espai cedit per l’Associació Alba de Terrassa amb el suport del Museu de Terrassa.

L’activitat, inscrita a la Guia d’Activitats i Serveis Educatius de l’Ajuntament de Terrassa, s’ofereix dos cops al mes a escoles de Terrassa i es calcula que fins al juny hi passaran un total de 200 alumnes. Per la seva banda, l’exposició es pot visitar de manera lliure de dilluns a dijous, de 9 a 13 h i de 16 a 19 h, i divendres, de 9 h a 13 h.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content