Més de 250 persones recorren el barri de Gràcia a la 6a Passejada en Roda Petita per la Síndrome X Fràgil

Amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

6a passejada roda petita barri gràcia sindrome x fragil
L’edició d’enguany ha tornat a ser un èxit de participació // Foto: Associació X Fràgil

Més de 250 persones van participar el passat diumenge 24 de febrer a la 6a edició de la Passejada en Roda Petita, una jornada esportiva que dóna visibilitat a aquesta alteració genètica i que estava organitzada per l’Associació Catalana Síndrome X Fràgil i l’escola La Salle Gràcia.

L’esdeveniment, que commemora el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, consisteix en una passejada en qualsevol vehicle de roda petita no motoritzat: una bicicleta, uns patins, un patinet… pel barri barceloní de Gràcia.

BANER_300X250

El recorregut va començar a les 11.00h del matí i va finalitzar una hora més tard a la mateixa ubicació després de recórrer carrers emblemàtics del barri com el Carrer del Torrent de les Flors o el Carrer Astúries.

Un cop finalitzada la passejada, va començar el final de festa celebrat al pati de l’escola, on els participants van gaudir de tallers infantils, música de batucada, regals, sortejos i altres activitats.

La Roda Petita agrupa diverses entitats que ajuden a fer que la jornada sigui tot un èxit. Des de l’Associació de Patinadors de Barcelona, que lidera la Passejada pels carrers de Gràcia, fins a altres agrupacions de la zona, com La Nau Espacial o Kabum, que dinamitzen la resta de matí amb tallers i activitats a l’arribada al pati de l’escola.

La Síndrome X Fràgil és un trastorn genètic hereditari lligat al cromosoma X que pot causar una disminució en la capacitat intel·lectual. Afecta 1/4.000 nens i 1/ 6.000 nenes, 1/250 dones són portadores sense tenir manifestacions evidents. Actualment, és considerada la causa genètica més freqüent de disminució en la capacitat intel·lectual.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*