Divendres, 22 octubre 2021
IniciDependènciaAcord a Girona per impulsar un projecte d’acolliment residencial per persones amb...

Acord a Girona per impulsar un projecte d’acolliment residencial per persones amb discapacitat intel·lectual

Signat per la Fundació Ramon Noguera i les Religioses Benedictines del Monestir de Sant Daniel

acord projecte acolliment girona persones discapacitat
Marta Madrenas, Salvi Amagat, Maria Assumpció Pifarré i Francesc Pardo, avui al pati del monestir // Foto: Fundació Ramon Noguera

La Fundació Ramon Noguera i les Religioses Benedictines del Monestir de Sant Daniel de Girona han signat avui un acord per impulsar un projecte d’acolliment residencial que atendrà les necessitats presents i futures de persones amb discapacitat intel·lectual i s’ubicarà a Girona.

L’acord signat preveu que la Fundació Ramon Noguera disposarà d’un espai en una zona annexa al Monestir per a materialitzar el projecte i construir-hi una residència de 30 places que anirà destinada a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual i està valorada amb una previsió d’inversió inicial de 2.750.000 €. La disposició d’aquest espai s’efectuarà a través d’una concessió d’un dret de superfície per als propers 49 anys i pel qual l’entitat social col·laborarà amb la comunitat monàstica de Religioses Benedictines mitjançant una aportació econòmica.

La Fundació Ramon Noguera es vol avançar amb aquest acord a la necessitat, en els propers anys, de proveir de noves places d’acolliment per atendre persones amb discapacitat intel·lectual per motius de situació d’orfenesa, envelliment prematur i/o afectacions greus.

En aquest sentit, Salvi Amagat, president de la Fundació Ramon Noguera, destaca la importància d’un projecte que dona resposta a necessitats socials concretes i explica que “s’ha recorregut un llarg camí per arribar a aquest decisiu acord i ara caldrà treballar per traçar aliances i fer realitat aquest equipament residencial. Tenim l’oportunitat d’impulsar un gran projecte d’àmbit gironí, en el sentit més ampli, i estem convençuts que trobarem la col·laboració, la sinèrgia i l’empatia de les administracions públiques i d’organitzacions privades per fer-ne possible la viabilitat”

Acolliment residencial

Per la seva part, les Religioses Benedictines del Monestir de Sant Daniel són una comunitat religiosa amb una llarga tradició d’acolliment i és en aquest sentit que el projecte de residència de la Fundació Ramon Noguera encaixa perfectament amb els seus valors. Maria Assumpció Pifarré, priora del Monestir, afirma que “és una satisfacció per a nosaltres col·laborar en un projecte on l’acollida benedictina té aquesta dimensió social”.

L’acord compta amb el suport de les administracions públiques i organitzacions privades, que ajudaran a que el projecte sigui viable. Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, subratlla que “en moments tan complicats com els actuals un projecte així és possible perquè tots remem plegats amb un únic objectiu: ajuntament, bisbat, fundació, i també els agents privats que aportaran els recursos econòmics necessaris per poder-ho tirar endavant. És un projecte de ciutat”

També Francesc Pardo, bisbe de Girona, comenta que “és una molt bona decisió” i destaca que “s’uneixen la caritat, l’hospitalitat i l’amor eclesial del monestir amb l’amor social per les persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Ramon Noguera”.

La Fundació Ramon Noguera compta actualment amb 130 places d’acolliment residencial distribuïdes en diferents nuclis residencials situats a Girona, Sarrià de Ter, Cassà de la Selva i Llagostera.

El Monestir de Sant Daniel acull una comunitat de religioses benedictines des de fa més de 1.000 anys. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES