Divendres, 26 novembre 2021
HomeInclusió LaboralLa Fundació Ramon Noguera obre un nou obrador que dona feina a...

La Fundació Ramon Noguera obre un nou obrador que dona feina a 10 persones amb discapacitat

fundacio ramon noguera obrador feina persones discapacitat
El nou obrador ha tingut un cost de 800.000 euros // Foto: Fundació Ramon Noguera

La Fundació Ramon Noguera ha posat en funcionament, a les seves instal·lacions de Girona, el nou obrador d’Aliments Onyar que dona feina a una quinzena de persones, una desena de les quals amb discapacitat. Es tracta de l’únic obrador d’alimentació ecològica productor de pasta i pizza fresques a Catalunya. La Fundació Ramon Noguera va assumir el 2017 la producció ecològica de la marca Aliments Onyar, que fins ara tenia l’obrador a Quart (Girona).

Pepita Perich, directora-gerent de la Fundació Ramon Noguera, explica que “estem apostant per aquest projecte social i creiem que és una línia amb un potencial creixement que ens pot permetre assolir més llocs de treball per al col·lectiu. Aquest ha de ser el punt de partida del creixement tant en vendes com, sobretot, en la consolidació i creixement en ocupació de persones amb discapacitat”.

diari-discapacitat-300x250e

La inversió en el nou obrador ha tingut un cost de 800.000 euros que serviran per aconsegueix dos objectius. Per un costat, augmentar la capacitat de producció i potenciar Aliments Onyar, i per altre consolidar el creixement en ocupació de persones amb discapacitat.

El 2012, la Fundació Onyar-La Selva, entitat social nascuda a Quart amb la finalitat d’integrar social i laboralment persones amb discapacitat, va iniciar la producció i comercialització d’aliments ecològics com una via d’inserció laboral d’aquest col·lectiu. El 2017, aquesta entitat es va integrar al Grup Fundació Ramon Noguera, que va passar a gestionar

l’activitat de l’obrador amb l’objectiu de creixement i expansió del projecte d’alimentació ecològica, com una línia estratègica de futur per augmentar i mantenir llocs de treball per a persones amb discapacitat.

Actualment, l’activitat d’alimentació ecològica ocupa una plantilla de 15 persones, 10 de les quals amb discapacitat.

Des de l’inici el 2012 fins a dia d’avui s’ha doblat la producció; anualment estan produint un vòlum de 45.000 kg (pasta i pizza) i la projecció és incrementar-la en un 50% en el curt termini.

Una altra de les accions que s’ha portat a terme per ajudar al creixement del projecte és el canvi de la imatge, que s’ha treballat a partir de la renovació del logotip, la creació de l’eslògan Tasta la Vida! i una nova imatge que transmet els valors i característiques del projecte i del producte. En aquest sentit, la marca Aliments Onyar va acompanyada de les paraules ECO & SOCIAL, els dos trets més destacats del seu projecte.

La Fundació Ramon Noguera és una organització propera al territori, social, sostenible i amb vocació solidària i inclusiva. A l’any donen atenció a més de 1.000 persones, entre adults i infants, i n’ocupen 200 en diferents línies d’activitat de gestió pròpia.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES