Divendres, 24 març 2023
Divendres, 24 març 2023
IniciDiscapacitatACCAPS reclama que la cobertura sanitària universal també inclogui les pròtesis auditives

ACCAPS reclama que la cobertura sanitària universal també inclogui les pròtesis auditives

cobertura sanitària universal pròtesis auditives
Persona amb un implant coclear // Foto: ACAPPS

L’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones Sordes (ACAPPS), ha reclamat que l’assistència sanitària universal ha de contemplar també la prestació ortoprotètica i, en el cas de les persones sordes, la cobertura total de les pròtesis auditives (audiòfons i/o implants). Ho va fer amb motiu del Dia Mundial de la Salut que es va celebrar el passat 7 d’abril.

anunci guies d'arrel

L’entitat recorda que tot i que aquestes estan incloses al Sistema Nacional de Salut, la seva cobertura actual és insuficient, ja que en el cas dels audiòfons, discrimina les persones sordes que tenen més de 16 anys i impliquen un alt sobrecost econòmic per a les famílies, ja que el finançament no arriba a cobrir ni la tercera part del cost dels audiòfons.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Pel que fa als implants coclears, ACAPPS també va reivindicar que la renovació actual de la cartera ortoprotètica contempli la implantació bilateral en el cas de l’implant coclear i incorpori la renovació de tots els components externs dels implants auditius. De forma que qualsevol dels components externs dels implants pugui ser renovat de forma independent (processador, cables, antena/bobina, micròfon, iman o portapiles/portabateries) i que s’incloguin les bateries.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content